ugrás a tartalomhoz

Weblapkészítés/üzemeltetés során felmerülő jogi problémák megelőzése

Anonymous · 2005. Szep. 5. (H), 11.46
Nem találok erről a neten semmi hivatalos írást, hogy weblapkészítés/üzemeltetés során milyen jogi problémák merülhetnek fel. Gondolok itt pl.: az adatvédelmi nyilatkozatra, arra hogy a felhasználónak lehetőséget kell adni hírlevélről való leiratkozásra, fórum account törlésre, stb...
Bekell-e jegyezni valahova webáruházat? Webáruház esetben milyen adatokat kell feltüntetni az oldalon? (adószám, telephely, stb).
18 év feletti tartalom esetén kötelező-e feltüntetni figyelmeztetést?
Most hirtelen ezek jutottak eszembe. Ezekre van-e külön törvény, vagy a médiatörvényt húzzák rá a weboldalakra is? Minden információt szivesen látok.

üdv.: Zsolt
 
1

Lásd: céges jogász

janoszen · 2005. Szep. 5. (H), 12.11
Üdv!

Leginkább a céges jogásztól kaphatsz felvilágosítást. Hatályos törvények egyébként az adatvédelmi törvény, a távközlési törvény és a médiatörvény, ha jól tudom. Ha jól tudom, van az "új médiára" is törvény, de ebben nem vagyok biztos.

Tisztázni kell a felelösségvállalást, adatvédelmi nyilatkozatot kell írni. Javasolt a P3P használata. Ezen kívül fel kell tüntetni, hogy az oldalon közölt adatok tájékoztató jellegüek, felelösséget nem vállalsz értük, ha jót akarsz. Azt is érdemes feltüntetni, hogy esetleges hackertámadás során elveszett adatokért nem vállalsz fellelösséget.

Javaslom, hogy nézd meg valamenyik nagyobb hazai oldal (pl. Origo) jogi nyilatkozatát.

ProClub
3

<Nincs cím>

Anonymous · 2005. Szep. 5. (H), 17.50
mi a P3P?
4

mit szólsz ehhez?

Hojtsy Gábor · 2005. Szep. 5. (H), 18.00
http://www.google.com/search?q=p3p
2

<Nincs cím>

attlad · 2005. Szep. 5. (H), 12.44
Mit kell tudniuk a webboltot üzemeltető cégeknek?
http://it.news.hu/rios3_content.php?mod=10&id=14805

Attila