ugrás a tartalomhoz

CSS navigációs sáv IE alatti hibája

Anonymous · 2005. Szep. 1. (Cs), 16.31
a probléma csak és kizárólag IE alatt fordul elő!!!

van két dokumentum:

http://gex.hu/css/why.html
http://gex.hu/css/why2.html

annyi a különbség, hogy a másodiknál kivettem a h1 tag-et, tehát hiányzik a navigációs sáv fölötti felirat. ezzel együtt eltűnik a navigációs sáv felső rácsa /bordere/ is. tud erre vki magyarázatot azon kívül, hogy "az IE rossz"?

valamint tudnátok segíteni abban, hogy merre induljak a probléma kijavítását illetően? azt szeretném, hogy legalább ie, ff, opera alatt menjen egyformán, bár tudom ez manapság egyre nehezebb.
 
1

position:relative

Jano · 2005. Szep. 1. (Cs), 16.43
Adj az ul-nel position:relative-ot. Sajnos IE-ben olyan neha, hogy ami nem fer bele a dobozba es felfele, vagy balra kinyulik azt levagja, ha relative pozicionlast adsz neki akkor jo lesz. (Remelem masba nem zavar bele.)
2

úgy néz ki jó

Anonymous · 2005. Szep. 1. (Cs), 16.56
a http://gex.hu/why3.html -be beraktam a pozicionálást, amit ajánlottál és úgy néz ki, jól működik.
akkor még annyit megkérdeznék, hogy a position: relative; mit csinál egy elemmel, ha nem adok meg left, top, stb. értékeket?
3

semmit es megis

Jano · 2005. Szep. 1. (Cs), 23.54
Magaval az elemmel nem fog semmit csinalni. Legalabiis a poziciojat nem fogja megvaltoztatni. Mellekhataskent a pozicionaltsag miatt lehet, hogy mas "zindex" besorolast kap, a pozicionalt elemek altalaban feljebb vannak mint barmi mas nem pozicionalt elem.
Ami pedig fontsoabb, hogy a benne talalhato absolute pozicionalasu elemek immar hozza kepest fognak elhelyezesre kerulni.
4

gondolhattam volna

Anonymous · 2005. Szep. 2. (P), 10.13
most már kezdem érteni. én is megfigyeltem, hogy ha pozicionálok vmit, akkor az általában "magasabban" van z-indexileg, mint a többi elem. biztos azért nem jutott eszembe, mert nem is gondoltam rá, hogy az ie esetleg levágja a felsorolás tetejét.

a második pedig, ha jól értem azt jelenti, hogy ha egy elem position: relative; akkor a benne található összes position: absolute; elem nem az oldalhoz képest fog elhelyezkedni, hanem a relatív pozicionálású elemhez képest.

köszönök mindent, erre magamtól biztos küzdelmesebben jöttem volna rá. :]