ugrás a tartalomhoz

undefined function...

Anonymous · 2005. Aug. 31. (Sze), 20.40
Kedves Kollégák!
DBM függvényeket szeretnék használni, egyrészt mert az SQL-hez nem igazán értek, másrészt az adatmennyiség kicsi. A szerver az "undefined function" üzenetet küldi, amiből arra következtetek, hogy nem fut a megfelelő dll. Azt a tanácsot kaptam, hogy használjam a betöltéshez az ini_set függvényt, ám hiába kutattam a dokumentációt, betöltésre vonatkozó példát nem találtam. Nagy segítség lenne számomra, ha valaki leírná nekem ezt az egy sornyi kódot, esetleg megjegyzést tenne arra vonatkozóan, hogy az elképzelésem egyáltalán helytálló-e. A segítséget előre is köszönöm...
 
1

#jogosultság

Anonymous · 2005. Aug. 31. (Sze), 21.11
http://hu2.php.net/manual/hu/ref.dbm.php

Attól tartok, hogy az ini_set függvényhet nem lesz jogosultságod, mert elég sok szolgáltató letiltotta. Ingyenesen én még nem láttam hogy működne. Szerintem egyszübb lenne SQL-el.
2

nem segít

Hojtsy Gábor · 2005. Aug. 31. (Sze), 22.40
Az ini_set()-tel nem lehet DLL-t (Linuxon SO-t) betölteni. Egy magára valamit adó szolgáltató pedig nem kapcsolja be neked a dl() függvényt, azaz jobban mondva kikapcsolja. Azzal be lehetne tölteni a megfelelő PHP modult, ha már a gépen van, és a többi kiterjesztéssel egy könyvtárban található.