ugrás a tartalomhoz

js wrap

kriz · 2005. Május. 16. (H), 13.06
Hello,

1 olyan problémám lenne, h egy <div> elem innerHTML tartalmát teszem bele egy <textarea> -ba, és a sorokat úgy 70-75 karakter után automatikusan megtöri. Ki lehet ezt valahogy küszöbölni, h ezek az újsorok eltűnjenek, de az általam belepakoltak viszont megmaradjanak?
 
1

Csináld azt, hogy ne magát

tiny · 2005. Május. 16. (H), 18.47
Csináld azt, hogy ne magát a szöveget, hanem a forrását tedd bele a textareaba, s ha nagyon nem szeretnéd, hogy megjelenjen, akkor megjegyzésbe teszed. Azután ezt egy php-val feldolgozod és akkor megmarad a te törésed. Egyébként biztos van más megoldás is, de ez volt nekem ami először eszembe jutott.
Mr.Tiny
2

Nemtom mit értesz azon h ne

kriz · 2005. Május. 16. (H), 18.55
Nemtom mit értesz azon h ne a szöveget hanem a forrását tegyem bele. Kicsit kifejtem bővebben a dolgot: van egy textarea, írok bele pár bekezdésnyi szöveget, aztán amikor kikattintok a textarea-bol, akkor az eltünik, megjelenik helyette a div, és benne a szöveg, ha meg ráduplázok a div-re, akkor újra a textarea lesz ott, csak mostmár az én karaktertöréseim mellett még lesz egy csomo, ugy 70-75 karakter hosszú sorokat eredményezve.

Eddigi legjobb megoldásom az volt, h lecseréltem az összes \n \r karaktert szóközre, de így ugyebár az én újsoraim is eltűnnek :(
4

Kicsit másképp értettem,

tiny · 2005. Május. 16. (H), 20.47
Kicsit másképp értettem, de az sem áll messze tőle. Amikor az első textareat feldolgozod, akkor a \r\n részeket cseréld ki valami olyan jelre, amit te értesz. Amikor ráduplázol, akkor ki lehet törölni a plusz szóközöket, s amikor a legvégén vagy a folyamatnak, akkor a saját jeledet pedig visszaírod sortörésekké. Érted hogy mondom? Egy ilyen jel legkézenfekvőbben a <!--ujsor--> vagy a <p>. Én így csinálnám, de ha valaki tud jobbat, akkor írja meg. Ha jól értem ehhez a weblabor fórumhoz hasonló dolog.
Mr.Tiny
5

Most olyan "hogy ez nekem

kriz · 2005. Május. 16. (H), 21.37
Most olyan "hogy ez nekem miért nem jutott eszembe" érzésem van ;)

Köszi a segítséget
3

Kis kiegészítés: ezeket a

kriz · 2005. Május. 16. (H), 19.03
Kis kiegészítés: ezeket a plussz sortöréseket csak Firefox pakolja bele, de IE-ben se úgy jelennek meg újra az újsorok, ahogy beletettem.
6

kész megoldás

zsepi · 2005. Május. 17. (K), 11.33
nem t'om, segít-e, de van egy kész ilyen megoldás:
http://tool-man.org/examples/edit-in-place.html
7

Ott is tördeli a sorokat

kriz · 2005. Május. 17. (K), 16.24
Ott is tördeli a sorokat FF-ban, szal a lényegi problémámat (ami már megoldódott), nem oldotta volna meg.

Eddig meg nem volt nehéz eljutni, bár az offsetHeight-tel szívtam egy pár órát, valszeg azért mert display-t használtam az eltünésre/megjelenítésre, és nem visibility-t.