ugrás a tartalomhoz

MySQL vs Ekezetes karakterek

igor · 2005. Ápr. 27. (Sze), 19.09
Sziasztok!

Feltettem a MySQL 5.0.4-et, de nem boldogulok az ekezetes karakterekkel.
A PHPMyAdmint hasznalva mukododik szepen, de sajat php alkalmazasbol mar nem. Probaltam a charset=iso-8859-2 es a charset=utf-8 beallitasokat a html fejlecben, probaltam allitani a PHPMyAdminban az Egybevetest (igazabol nem is tudom mi ez, de gyanusnak tunt :) ) latin2_hungarian_ci -re es utf8_general_ci-re, es probaltam hasznalni a SELECT es INSERT INTO-knal a CONVERT('áéöüó' USING utf8/latin2) fuggvenyt.
Illetve probaltam a fentiek kombinaciojat, de semmire nem jutottam, es kifogytam az otletekbol.
Tud valaki segiteni ezen a probleman?

Elore is koszi!

Igor
 
1

Miről is van szó?

aries · 2005. Ápr. 27. (Sze), 19.21
Miről is van szó most tulajdonképpen? A "nem boldogulok" vele az mit jelent? Szerintem nem kellene fejlesztői MySQL-t feltenni, a 4.1.x-es szériát próbáld inkább, az kiforrott. A MySQL doksit az "egybevetés" (Collation) címszónál alaposan olvasd át, mert elég sokat változott a szövegkezelés e tekintetben a 4.0.x -hez képest!

Ui: a PHPMyAdmin kissé bugosan kezeli a dolgokat, a importálsz/exportálsz, használd a mysqldump -ot, ne a PHPMyAdmin funkcióit!

Ui2: A PHPMyAdmin által használt karakterkészlet, és a weboldalat karakterkészlete eltér? (Tudod, hiába adod meg a HTML-ben a karakterkészletet, azt csak akkor veszi figyelembe a böngésző, ha a fájlrendszerről tölti be a HTML-t, egyébként meg a HTTP protokollban, legtöbbször a szerver által küldött karakterkészletet használja, hiába állítod át a HTML outputban! Ha ez a probléma, a megoldást a header() függvénynél keresd, és úgy add meg a kar.készletet!)
--
Aries
2

hali itt nézted

toxin · 2005. Ápr. 27. (Sze), 19.24
hali itt nézted ?
http://weblabor.hu/forumok/temak/6714
3

Köszönöm a tippeket. Az

igor · 2005. Ápr. 27. (Sze), 20.02
Köszönöm a tippeket. Az segitett, hogy atallitottam a default character set-et latin2 -re (a MySQL Server Instance Config Wizard altal felkinalt 3 latin2-bol az elso).