ugrás a tartalomhoz

XMLHTTPREQ-val hajtott kliens oldali template motor

toxin · 2005. Ápr. 14. (Cs), 19.58
Halihó

van aki fejlesztett már ilyen oldalt,
csak mert most hegesztek itten egyet:
http://toxin.webes.hu/sandor/sandoringatlan.php
és kiváncsi lennék a tapasztalatokra ill. arra hogy más hogyan csinálja/ta

dióhéjban:ez úgy indul, hogy a pear::html_quickform hierarchikus select-jét feltöltöm mysql-ből, az meghajtja egy smarty sablonban az alap felső hármas multiple select-et, aminek a value-it (némi javascript segítséggel) feltöltöm szerveroldalra XMLHTTPREQ segítségével, ezek alapján elkészül egy query(a szerveroldalon) végrehajtódik, a visszakapott eredménytömb pedig meghajtja a trimpath kliens oldali javascript template-motort (http://trimpath.com/project/wiki/JavaScriptTemplates) ami végül meghajtja a dinamikusan a form-ot

szal csinál valaki hasonlót, vagy tudtok magyar oldalt ?? köcce :)
 
1

JS nélkül?

attlad · 2005. Ápr. 14. (Cs), 21.23
JS nélkül nem használható.. :-)

Én a "progressive enhancement" fejlesztési módszert használnám, főleg ha nem webalkalmazásról van szó, hanem általános weblapról.

Attila
2

sztem pont ott jó ahol kis

toxin · 2005. Ápr. 14. (Cs), 21.38
sztem pont ott jó ahol kis befektetéssel lehet js nélküli verziót is csinálni(itt is csak egy sima form kell, lásd pl. totalingatlan.hu), ha pedig van js, akkor meg nagyon megdobja a form-lekérdezés használhatóságát :)

ui.: mellesleg még ennek a meghajtása is elég körülményes (azért hogy lehessen össze-vissza nyomkodni, de ne jelenjen meg egy logikátlan select-beli érték sem a form-ban), nemhogy egy bonyolultat, nem vagyok én gmail :)
3

Egy verzió, alulról építkezve

attlad · 2005. Ápr. 14. (Cs), 22.03
Szerintem úgy kéne ezt csinálni, hogy elsőnek megcsinálod a "hagyományos" módon, (X)HTML és CSS használatával, hagyományos form post, stb. és utána egészíted ki úgy, hogy ha van JS támogatás akkor automatikusan jobban használhatóvá, dinamikussá válik az egész, így elérhető marad az oldal mindenki számára.

Amúgy én pont azt írtam, hogy nem megy a fenti JS nélkül, arra akartam célozni, hogy az oké, hogy jó meg gyors meg minden, de azért maradjon elérhető az oldal. Ha JS nélkül is működni fog, akkor jó.

Attila
4

persze, akkor egy sima

toxin · 2005. Ápr. 14. (Cs), 22.08
persze, akkor egy sima form-os template-t hajtok meg a pear:html_quickform ill. smarty segítségével

jav:azért nem elsőnek, mert a sima már megy rutinból, másrészt a megrendelőnek adagolni kell min is ülők már napok óta, pláne ha lenne már egy működő verzió :)

jav2:"Amúgy én pont azt írtam, hogy nem megy a fenti JS nélkül, arra akartam célozni, hogy az oké, hogy jó meg gyors meg minden, de azért maradjon elérhető az oldal. Ha JS nélkül is működni fog, akkor jó"

jól van kicsit paranoid vagyok na :-))) legközelebb ilyet tegyél :P akkor megértem :P :)