ugrás a tartalomhoz

Javascript tanfolyam

tiny · 2005. Már. 28. (H), 14.56
Biztos vagyok benne, hogy lesz még szó a Javascriptről a Weblabor hasábjain. Addig is, ezt tudom ajánlani: http://wish.hu/oktatas/javascript.html ;)
Jó lenne, tényleg. Ebben a tanfolyamban egy a vicc: Egy tanfolyam ára 55.000 Ft + 25% ÁFA. Ennyi pénzért összevásárolok mindenféle könyvet és otthon megtanulom. Mondjuk nem tudom, hogy milyen szintre visz fel, s milyen szintről, de azért elég sok pénz... Itt egy referencia, amin el lehet indulni, meg rengeteg ilyen van, csupán a google-ben találtam 10 magyar nyelvű hasonlót, pedig csak egy párat néztem meg. Üdv:
Mr.Tiny :: MRT Site

A Javascript hozzászólásra érkezett válasz került átmozgatásra annak eredeti helyén offtopic volta miatt. Hasonló témáról már korábban is volt szó.
 
1

Tanfolyam

Bártházi András · 2005. Már. 28. (H), 15.04
Nem szeretném a témát túlragozni, beszéltünk már erről, de azért hozzáfűznék pár dolgot ehhez a hozzászólásodhoz.

1) Megnézem, hogy hol veszel diszkrét Javascript és XMLHttpRequest/AJAX témakörben könyveket.
2) A tanfolyam magyar, magyarul még az alapokról sincsen normális könyv, nem hogy ilyen témáról.
3) Referenciából, specifikációból, leírásokból sokat lehet tanulni, s bizony, én se sajátítottam el másként ezt a témát. Csak eltartott pár évig, míg a kisebb, nagyobb trükkökkel megismerkedik az ember. A tanfolyam kapcsán ezt megkapod egy hét alatt, gyakorlati megközelítésben, sok használható példával.
4) Ennyibe kerülnek a tanfolyamok.
5) Weblapkészítési áraid mellett nem csodálkozom, hogy sokallod a tanfolyam árát. :)

Egyébként a tanfolyamok átszervezésén valószínűleg el fogunk gondolkodni, mert úgy tűnik, hogy az érdeklődők inkább kevesebbet, töményebben, de több témában (CSS, JS egyszerre) tanulnának.

-boogie-
10

könyvek - Duna

monxla · 2007. Szep. 23. (V), 08.57
Hali

Ahogy nézegetem annyi könv van a neten hogy az életed kevés lenne rá hogy elolvasd őket, és alkalmazd a bennük foglaltakat. No persze mindez angolul.
Azt azonban aláirom, hogy van pár olyan dolog ami nincs benne a könyvekbe. De én először szétnéznék, olvasnék, s ha kevés akkor tanfolyás.
13

közben eltelt 2 év

Marcell · 2007. Szep. 23. (V), 14.17
Azt vedd figyelembe, hogy András hozzászólása óta eltelt 2 és fél év. Ma már jóhogy vannak könyvek az újabb témakörökben is.
12

Ajax témában magyarul már van könyv, magyar szerzőtől

Jano · 2007. Szep. 23. (V), 13.19
Kolman Nándor: AJAX a Javascript ereje
Példákon keresztül, prototype használattal, Json-os modern szintaktikájú kóddal, stb.
2

Gyanítom, azért Boogie

gerzson · 2005. Már. 28. (H), 15.15
Gyanítom, azért Boogie ennél többre képes. ;)

A tanfolyamok árainál nem csak azt kell számolni, h. ugyanennyi pénzből mennyi könyvet tudsz venni, hanem azt is, h. van aki foglalkozik veled, válaszol a kérdéseidre, ha valamit nem értesz, akkor megpróbálja megmagyarázni máshogy.
Sok könyv, már lehet, h. biztosít többféle megközelítést, amiből kimazsolázhatod azt, ami neked tetszik. Interaktív viszont "nem tud lenni" akkor sem.
Ahogy a Wish leírását néztem, itt komolyabb Javascript oktatásról van szó, amelyekről irodalom nyomtatott formában még nemigen jelent meg magyarul. A másik, h. két eltérő médiumot nehéz összehasonlítani pusztán az áruk alapján. Lehet, h. valaki kellő előképzettséggel ebben a 40 órában hamarabb jut el olyan szintre, amire 10 könyv elolvasása után sem jutna el.
3

Elfogadom az érveket, csak

tiny · 2005. Már. 28. (H), 16.43
Elfogadom az érveket, csak az ötven ezer forint nem kis pénz. Mondjuk arra nem sikerült rájönnöm, hogy egy tanfolyam ennyi és ahányan vagyunk, annyian vagyunk, vagy fejenként ennyi. Az ötös pontra meg azzal reagálnék, hogy amiket amilyen munkáért kérnek, az meg felháborító egyes lapokon, de nem részletezném, mert ez offtopic :).
Mr.Tiny :: MRT Site
4

Természetesen fejenként

Fekete Ferenc GDA · 2005. Már. 29. (K), 11.07
Természetesen fejenként ennyi, hiszen ez benne az üzlet. Szerintem egyáltalán nem drága 50e Ft-t ezért a tanfolyamért. Én nem vagyok anyagilag eleresztve, de a szakértelembe érdemes befektetni, mert később megtérül. Csak arra kell figyelni,h az ember olyan képzést válasszon, ahol valóban szakértők oktatnak.
Jelen esetben Boogie jelenti a garanciát a megfelelő színvonalra:)

Egyébként én is gondolkodtam már a részvételen...

ferenc voltam
6

Kívánság

Bártházi András · 2005. Már. 29. (K), 12.30
Mi tart vissza a részvételtől? Komolyan kérdezem: szívesen alkalmazkodunk a hallgatói igényekhez.

-boogie-
5

Nem kis pénz

Bártházi András · 2005. Már. 29. (K), 12.29
Pénzbe kerül a helyszín, a számítógépek, a tananyag összeállítása és maga az oktatás is. A tanfolyam díját én nem tartom nagy összegnek, szerintem befektetésként kell felfogni. Ennek a hatszorosáért is el tudsz menni például Perl tanfolyamra.

Ha a te nézőpontod alapján próbálom meg nézni a dolgot, azt látom, hogy nem érdemes számítógépet venni a webfejlesztéshez, mert az ára nem kis pénz. Nem érdemes hűtőgépet, mosógépet, TV-t, DVD lejátszót venni, mert nem kis pénz. Biztos, hogy igazad van? Hol élsz?

-boogie-
7

Mondtam, hogy igazatok van,

tiny · 2005. Már. 29. (K), 18.23
Mondtam, hogy igazatok van, belegondoltam jobban én is, írtam, hogy elfogadom az érveket, talán nem írtam bele, hogy most már egyet is értek. Nekem nem kis pénz, mivel még gyerek vagyok, csak nyáron dolgoztam, s ahhoz mérve néztem, hogy drága. Most már belátom, hogy ez megéri, s reális ár. Még az is lehet, hogy befizetek, mert meggyőztetek :). Csak egyenlőre nincs rá időm. Teljesen igazatok van és örülök, hogy sokan írtatok, mert valamikor rá kell döbbenni, hogy nem mindenhol akarnak átvági. Rossz tapasztalataim voltak, meg sóher is vagyok :), s ezért gondoltam így a dolgot. Még régebben egy számítógépes üzletben 3 órát kellett balhéznom, mert egy memóriacseréért 10E folrintot akartak kérni (levonva az új memo árát), aztán 2E forint volt az órabérük. Szal sry hogy becsméreltem a tanfolyamot. Üdv:
Mr.Tiny :: MRT Site
8

Segédanyagok

Bártházi András · 2005. Már. 30. (Sze), 21.15
thamas írta (itt):
A webes dolgok nálam hobbiként működnek csak, sajnos. Így se időm, se pénzem nincs, sajna, a linkelt tanfolyamra (amit már korábban felfedeztem...).
Nincs esetleg a tanfolyamnak vmilyen megvásárolható segédlete?


Lehet hogy lesz rá lehetőség, megfontolom.

-boogie-
9

Jó lenne!

thamas · 2005. Már. 31. (Cs), 10.26
Mondjuk kötheted a klubhoz - lehet, hogy akkor belépek. :o) Egyébként is gondolkodtam rajt', csak nem volt még időm utánanézni, hogy s mint s mennyiért.
Nem muszáj papiros formában, gondolom elég jól lehet már védeni az elektronikus könyveket is. Bár ezt neked kell eldönteni.

Vagy megbeszélhetnéd a Chippel, hogy indíthatnának egy ilyen sorozatot is... ;o)

(OFF: alkalomadtán esetleg érdemes lenne megfordítani az idézetet jelölő kis képet – „quotes.gif” –, mert a magyar írás nem ilyen állásban használja.)

Köszönet a téma létrehozásáért, a válaszokért és az ide mutató linkért!

Üdvözlettel:
Hajas Tamás
11

Jó hirem van

w3net · 2007. Szep. 23. (V), 12.54
Ha minden jól megy, januártól ingyen publikálom szakdolgozatomat forráskóddal együtt.
Lesz benne magas szintű JavaScript és Ajax is.