ugrás a tartalomhoz

Láthatatlan képek?????

Kámfor · 2005. Már. 20. (V), 13.11
Érthetetlen hibajelenséggel kellett szembesülnöm, elképzelésem sincs, mi okozhatja - minden ötlet nagyon érdekelne a megoldásra. Sima HTML oldalon bizonyos gépeken egyszerűen nem jelennek meg egyes képek. Én 4 gépről megnéztem 7 különböző böngészőben, 3 különböző oprendszer alól és tökéletes - viszont már ketten jelezték, hogy náluk probléma van.
Ideteszek 3 linket, mindhármon teljesen azonos táblában 4 kép van:
http://du-champagne-bulldog.fw.hu/belmondo.html - itt állítólag mind a 4 látszik.
http://du-champagne-bulldog.fw.hu/tarzan.html - itt csak a felső 2 kép jelenik meg (nálam mind a 4 látszik).
http://du-champagne-bulldog.fw.hu/chips.html - itt egy sem jelenik meg (nálam itt is OK mind a 4).
Mi okozhatja ezt a jelenséget?????????
 
1

hivatkozasok

Anonymous · 2005. Már. 21. (H), 11.57
Udv!

Probald meg a kepek forrasat igy megadni: ./valamipath/valamikep.jpg

ProClub
3

Nem hiszem, hogy az

Kámfor · 2005. Már. 22. (K), 00.52
Nem hiszem, hogy az elérési úttal lenne a gond, hiszen minden képre ugyanúgy hivatkozok, ráadásul szerintem a relatív elérési út "bombabiztosabb" is, mint a gyökérhez vonatkoztatott. Végülis minden képnél azonos módon hivatkozok a forrásra, ha 300-ból 294-szer jó, akkor valami más lehet a gond... csak tudnám, hogy mi?!
2

talán szűrés

Anonymous · 2005. Már. 22. (K), 00.20
Nem lehet, hogy csak a néhány elszigetelt eset tulajdonosainak vannak speciális beállításai? Mint pl: képszűrés, ad-blokk, tűzfal... stb. Ezek némelyike (beállítástól fügően) nem jelnítenek meg semmit a kitiltott kép helyén...
persze bocs a feltételezésért is ha nem ez lenne a megoldás! :)
4

Igen, ilyesmire én is

Kámfor · 2005. Már. 22. (K), 01.03
Igen, ilyesmire én is gyanakodtam. Egyiküknek tudom, hogy Norton vírusirtó, tűzfal, antispam, stb. van a gépén. Nála MSIE 6-tal és Firefox-szal is ugyanaz a pár kép nem jelenik meg, tehát valóban elképzelhető, hogy valamilyen szűrés egyszerűen nem engedi megjeleníteni... Ez ellen leginkább az szól, hogy minden szűrő valamilyen szabályok alapján dönti el, hogy mit enged át és mit nem. A valami1, valami2, valami3, valami4 képek közül kettőt beengedni, kettőt kiszűrni nem tűnik logikusnak. Ez a gép egyébként produkálja a jelenséget más weboldalakkal is. Már csak azért is izgat a kérdés, mert ki tudja, mennyire elszigeteltek ezek az esetek, egyre többen pakolják tele az otthoni gépeiket is mindenféle security programokkal.
5

Képek

Bártházi András · 2005. Már. 22. (K), 01.14
Az illető próbálja meg beírni a képek URL-jét közvetlenül. Elvileg akkor látható lesz a hibaüzenet, illetve az, hogy honnan, melyik alkalmazásból jön.

-boogie-
7

Hogy ez nekem nem jutott

Kámfor · 2005. Már. 22. (K), 10.41
Hogy ez nekem nem jutott eszembe! ;o)
Beírta, így látja a képet, tehát valószínűleg ezzel azt a lehetőséget is kilőhetjük, hogy valamilyen védelmi program szűri ki a képet...
6

RGB?

Gáldi Ákos · 2005. Már. 22. (K), 10.01
Mostanában már nem találkoztam ilyesmivel, de régebben előfordult, hogy egyesek CMYK color-ban mentett képet raktak fel a honlapjukra. Akkor a böngészők úgy jelzik, mintha nem lenne kép. Ez tényleg rég volt nem is tudom, hogy azóta mi a helyzet.
8

RGB-ben vannak mentve a

Kámfor · 2005. Már. 22. (K), 10.46
RGB-ben vannak mentve a képek.