ugrás a tartalomhoz

FAR Manager Editor + UTF-8

wiktor · 2005. Már. 18. (P), 14.43
Lehet, hogy sokan kiröhögnek, hogy mit keres itt a Far Manager, amikor már senki nem használja, hiszen vannak ezerszer jobb szerkesztők... :) Ez igaz, de én leragadtam nála, és nagyon sokszor, főleg kisebb munkáknál sokszor visszanyúlok hozzá az egyszerűsége miatt. A sima beépített editort használom a colorer pluginnel felturbózva, de van egy nagy szívfájdalmam. Képtelen vagyok arra, hogy rendesen lekezelje az utf-8 kódolást.

Kerestem már ezer plugin között, de semmi értelmeset nem találtam... :( Voltak próbálkozások (pl. Unicode Wizard) de ez nem a legkényelmesebb... :( Meg ahogy észleltem az egész Far haldoklik, úgyhogy nem sok reményem van, de azért ha esetleg valaki szereti, vagy szerette ezt a fapados programot és van valami ötlete - azon kívül, hogy keressek egy normális szerkesztőt ;) - azt nagyon megköszönném! :)
 
1

Szia,

Anonymous · 2005. Már. 18. (P), 16.54
Szia,

én is FAR-t használok hosszú évek óta, nekem ez a kódkiemelőm van: http://colorer.sourceforge.net/

Hát sajnos haldoklik a Far, kár hogy nem fejlesztik tovább, mert nagyon szeretem és gyorsan tudok vele dolgozni.
2

<Nincs cím>

Anonymous · 2006. Már. 2. (Cs), 10.20
Januárban kijött az 1.70 béta 6, reménykedjünk, hogy feléled?:)
3

Far Manager for ever

szir · 2008. Júl. 28. (H), 00.40
Eloszor is az nem igaz, hogy senki sem hasznalja. Csak eppen nem mainstream.
Masodszor, sajnos nincsenek igazabol ezerszer jobb szerkesztok, de meg ketszer jobb szerkesztok sincsenek. (meg most 2008-ban se ami eleg szomoru) Vannak szerkesztok, amik valamilyen szempontbol jobbak mint a Far szerkesztoje.
Nezzunk peldanak egyet. Az eclipset sokan szeretik, en is hasznalom neha. Ketsegtelen, hogy tobbet tud, mint a far. Viszont sokszor nekem a colorer, autocomplete, mouse select Far plugin boven eleg, es mar reg szerkesztem a forraskodot, mig az eclipse csak toltodik... ja es az eclipse meg mindig nem tamogatja alapbol a fuggoleges blokkokat (van hozza valami plugin amit meg nem sikerult kiprobalni)
Azt meg ne felejtsuk el, hogy a Far nem szovegszerkeszto, csak eppen arra is eszmeletlen jol lehet hasznalni. Melyik masik file kezelovel is lehet letrehozni hard linkeket?
A FAR Manager rengeteg dolgot tud (foleg pluginekkel kiegeszitve) es meg nem talaltam olyan programot, ami ki tudna valtani, ami tudna mindazt amit a FAR. Batran lehet ajanlani helyette aki tud.
egy kis update a mar tobb mint 3 eves temahoz: Far Manager 1.80 gone Open Source!
Ha nem lenne FAR manager, akkor valoszinuleg a DOS Navigatort hasznalnam helyette :) ...
4

szerintem is Far :)

virág · 2008. Júl. 28. (H), 06.16
Én a legelső verziótól használtam a Far-t, tényleg nincs nála jobb szerkesztő, most Eclipset használok, mert Linuxon kell dolgoznom, de a Far volt az egyetlen program ami miatt hiányérzetem volt, mert olyan gyorsan és hatékonyan lehet vele dolgozni, hogy az valami csoda :)
7

Ezért

deejayy · 2008. Szep. 30. (K), 12.46
Én eddig ezért nem váltottam linuxra. Nincs még egy ilyen hatékony file-kezelő.

FAR Manager kedvcsináló I.
8

Van Linuxon is

Török Gábor · 2008. Szep. 30. (K), 13.06
Van Linuxon is, legfeljebb csak te nem ismered (Emacs Dired, bash commander stb.). De ne kanyarodjunk el a témától, nem ez volt az eredeti kérdés.
5

Nos

zila · 2008. Júl. 28. (H), 07.42
Azt se felejtsük el, hogy az Eclipse sem egy editor, hanem IDE. Ég és föld, felesleges is összehasonlítani a kettőt, más súlycsoport.
Pl. debugolj távoli szerveren php alkalmazást FAR-ral, projekt szintű kódkiegészítést sem tud a FAR. Az Eclipse rengeted dolgot tud (főleg pluginekkel kiegészítve), és még nem találtam olyan programot, ami ki tudná váltani, ami tudná mindazt amit az Eclipse. :) Én is használok FAR manager-t, igaz nagyon ritkán, és csak akkor, ha windows elé vet a sors, de fejleszteni benne 1-2 file-nál nagyobb projektet szerintem nem érdemes.
6

projekt szemlélet

Hodicska Gergely · 2008. Júl. 28. (H), 15.58
Teljesen egyet értek Zilával, nem is érdmes összevetni a kettőt. Viszont a többsoros kurzor az nekem is hiányzik, azt nagyon szerettem jEditben is, meg előtte az UltraEditben is. Ami szerintem fontos különbség, hogy egy FAR jellegű editorral különálló fájlokat szerkesztesz, míg egy Eclipse-szel egy projektet.

Ettől függetlenül csak a szövegszerkesztést nézzü: tény, hogy lassabban indul (ezért nem is állítjuk le, mindig fut ;)), de pl. egy Ctrl-Shift-R (Open Resource) vagy egy Ctrl-3 (lehetséges parancsokat lehet elérni adaptív módon) igencsak jól tudnak jönni már csak egyszerű fájl szerkezgetés szintjén is, de utána ott a keresés, SVN kezelés, docblock támogatás, navigáció a kódon (kattinthatóak a programelemek + visszalépés oda, ahonnan ugrottam), profi kódkiegészítés, ezer olyan apróság, amikkel összességében lényegesen gyorsabban lehet akárcsak editálni is.


Üdv,
Felhő
9

Far Manager 2.0

virág · 2009. Júl. 15. (Sze), 08.12
Megjelent a 2.0-ás Far manager :) Full UTF8 támogatással, ezernyi hibajavítással. :)

http://www.farmanager.com/download.php

Nagyon jó! :) Ja és open source lett, forráskód is megvan SVN-ben.
10

FAR Manager magyarítás

Far Hunor · 2009. Júl. 29. (Sze), 04.16
Tényleg, nem próbálná ki valaki a FAR 2.0 magyarításomat? Benne van a letölthető csomagban az lng és a hlf is. Azt hiszem, a súgót csak én fordítottam, így az angolon és az oroszon kívül csak magyarul van. Bár mostanában nem írtam Alex Jaroszlavszkijnak, de tervezem a frissítést, ha a stabil béta elmozdul a build 981-ről. Azt ugyan nem értem, és nem is magyarázta el, hogy mi hibádzik az index, vagyis a tartalom generálásához, mindenesetre ez hiányzik a hlf fájl végéről (pedig küldtem egy saját "kézi" indexet is, hogy hogyan képzelném). Szívesen venném az észrevételeket.
11

FAR the Best

nthgr · 2009. Okt. 24. (Szo), 22.58
Én a DOS Navigator után álltam át FAR-ra, mivel az jobban működött Windows alatt. Régóta használom. A világ egyik legjobb programja :) (persze vannak kisebb hibái, de melyik programnak nincsenek...).
Azért még a FAR 2.0-ásnak fejlődni kell (bár a 1086-os build-et nem próbáltam), de én is várom már a full UTF8 támogatást.

Sokat használtam fejlesztő környezetnek (IDE) C++ programozáshoz, nagy programokhoz is!, persze akkor bent voltak a C-s plugin-ok is. Nagyon gyorsan lehetett vele dolgozni!

Addig is, ezt használnom most:
FAR Manager 1.71 alpha 4 build 2275 a következő plugin-okkal:
7Zip
AdvancedFileSelect
Branch
CharacterMap
Colorer
Compare
Editor
EMenu
ExpressionCalc
FARCmds
FarNavigator
FileCase
FileCopyEx
FileListCreator
FileSplit
FTP
HlfViewer
ISO
LookDbf
MultiArc
Network
PictureView
PrintMan
ProcList
ProgrammerCalc
QPlay
TmpPanel

Amiket most kiemelnék (de az összes hasznos és jó):
FileCopyEx: v1.9.0 beta. Win32 Unicode. Full kezeli az ékezetes windows-os fájlneveket, nagyon gyors!
PictureView: DLL v2006.3.17.0. Nagyon gyors, nagyon jó minőségű képnézegető, sok funkcióval, ACDSee engine.
Colorer: Colorer-take5 Date: 2006-11-23, hihetetlen... (Saját DN-os színbeállítással)
FTP: Ebben az 1.71-es verzióban már nagyon jó a "beépített" FTP kliens.

Persze a konfigozása nagyon sokáig tartott (Colorer, Archive support, sok bill. makró stb. stb.), de megérte. :)
12

I use final version of Far

dnepr · 2010. Dec. 2. (Cs), 17.27
I use final version of Far Manager. When edit i chose F4 - Shft+F8 - codepage - Unicode - utf-8. All working correctly.
Днепропетровский форум