ugrás a tartalomhoz

Internet csatlakozas sebesseg merese PHP-vel

Anonymous · 2005. Már. 2. (Sze), 10.38
Sziasztok!

Regota erdekel, hogy lehet e PHP vel merni egy adott gep internet eleresi sebesseget. Meg arra is gondoltam, hogy lehetne irni ra egy kodot, hogy if (slow) .... else { irany a flash oldal }. Csak azt nem tudom, hogy van e valamilyen parancs erre a PHP ben, vagy ez egy bonyolultabb tema?

Varom az otleteket :)

Tamas
 
1

Sebesseg

Nagy Gusztáv · 2005. Már. 3. (Cs), 02.35
Szerintem jobb, ha nem automatikusan akarsz váltani, főleg nem ilyen technikai kérdésben. Inkább a felhasználó döntse el, mit akar.

Nagy Gusztáv
2

sebesség/automatikus váltás

ppshungary · 2005. Már. 4. (P), 16.03
Előfordulhat, hogy a kliens sebessége túl alacsony (éppen valamit [mást] letölt) a sávszélességéhez képest... Ebben az esetben is el akarod zavarni a flash oldalról?!

Különben maximálisan az automatizált oldalak híve vagyok, és hasznos ötletnek tartom a sebességmérést, de inkább más területen (pl hátralévő letöltési/feltöltési idő számítása egy adminisztrátori felületen). Az optimalizált oldalak nem arról szólnak, hogy elkészítjük 10-féleképpen, hanem egyféleképpen mind a tíz szempontnak megfelelően.

Hogy a hozzászólásom nem legyen hasonló az előzőhöz két megoldást azért adok a problémára, ha mindenféleképpen ezt az utat választod:

Először is a kliens sebességének mérése valóban nem egyszerű probléma, és abban biztos vagyok, hogy a PHP-nem tartalmaz ilyen "parancsot" (függvényt).

Megoldás1: http://commmunity.linux.com/howtos/Querying-libiptc-HOWTO/bmeter.shtml

Ez egy c++ program, ami egyáltalán nem PHP, de az exec(), illetve a passthru() függvények segítségével futtathatod. Amúgy CGI-ként is futtathatod

Megoldás2: A nyitóoldalra felteszel egy képet, aláraksz egy onload (javascript) eseménykezelőt és egy submit() eseménnyel elküldöd a php-oldaladnak, hogy mikor töltődött le. A php programod pedig a script futasidejéből (kezdet-a kliens által küldött idő)kiszámolja és elosztja az egész oldal (képekkel együtt) méretével. És megvan a sebesség

Nem biztos, hogy érthető volt,de programozóul írtam. Amúgy ha valaki tud jobbat és is kíváncsi vagyok, mert engem is foglalkoztat a kérdés.

Ja, és Gusztáv! foreach(); -> király az oldalad. Azért szerintem a PHP konferencia előtt még javítsd ki...


PPS