ugrás a tartalomhoz

MySQL lekérdezés MSSQL-bôl

Tamtam · 2005. Feb. 18. (P), 15.12
hali!

Milyen lehetôség van mssql adatbázist mysql-bôl lekérdezni? A kapcsolat érdekelne a két rendszer között. Egyébként win alatt és apache szerveren.

Elôre is köszi!
 
1

érdekes...

Bártházi András · 2005. Feb. 18. (P), 16.27
Hogyan lehet piros színű tévéből kék színű TV-t nézni? Sehogy. Pontosan mit is szeretnél? ;)

-boogie-
2

Érthetôen

Tamtam · 2005. Feb. 18. (P), 17.04
Remélem van megoldás, lehet hogy nem voltam érthetô. na majd most.

Van nekem egy nem webes mssql adatbázisom. Szeretném az adatokat kinyerni belôle különbözô keresési szempontoknak megfelelôen weben keresztül. Ha lehet kerülném a weben a MS-os megoldásokat.
3

Szinkron?

Bártházi András · 2005. Feb. 18. (P), 17.37
Két nagy lehetséges megoldás jut eszembe: a szinkronizálás és a tunnelezés. Az első esetben írsz egy szoftvert, mely folyamatosan szinkronban tartja a két adatbázist. Ha az MSSQL adatbázist nem kell változtatni, akkor a megoldás egyszerűsödik. A másik lehetőség, hogy a webes gép felé kiépítesz egy biztonságos csatornát, és onnan kérdezed le. A konkrét feladat tudja csak meghatározni, hogy mi a helyes megoldás, lehet, hogy egy harmadik módszer. Én a natív lekérdezést választanám első körben: sokkal hatékonyabb és egyszerűbb, mint egy folyamatos kapcsolat, s szerintem csak extra meló bonyolítani a dolgot. A biztonsággal nem lehet gond, ha a webszerver biztonságos, a webalkalmazás jól van felépítve, a kapcsolat biztonságos, s az MSSQL be van állítva rendesen.

-boogie-
4

Szerintem

sajt · 2005. Feb. 18. (P), 18.12
Szerintem ez nem nagy problema, mert php-bol elerheto az mssql is. Gondolom erre vonatkozott a kerdes...

--
http://amon.hu
5

Az is megoldás lenne nekem

Anonymous · 2005. Feb. 18. (P), 21.08
Ezt hogy érted? PHP-ból kapcsolódom a MSSQL adatbázishoz es PHP-s lekérdezéseket csinálok? Ezt nem igazán értem, egy picit bővebben tudnál nekem erről írni?

A környezet APACHE + PHP + MySQL, legalábbis ezeket szeretném használni hozzá, de ha van ami jól működne arra is áttérnék.

A lényeg hogy van egy MSSQL-es proggi amiben felviszik az adatokat, majd én szeretném az adatbázist weben megjeleníteni, csak lekérdezni, nem szeretném bőviteni az adatbázist webről.
6

csatlakozás

Anonymous · 2005. Feb. 19. (Szo), 10.09
Szia,
olvasd át ezt ha van kedved:

http://hu.php.net/manual/hu/function.mssql-connect.php
7

Rend

Bártházi András · 2005. Feb. 19. (Szo), 11.51
Hűha. A fejedben tegyél egy kis rendet, hogy mi micsoda! :) A PHP egy programozási nyelv. Az Apache egy webkiszolgáló. A MySQL és az MSSQL egy adatbázisszerver. Az Apache többek között képes PHP nyelven írt programok futtatására. A MySQL-t és az MSSQL-t SQL utasításokkal lehet vezérelni. A PHP mind a kettőnek tud SQL utasításokat küldeni, s onnan az eredményeket fogadni.

Olyan, hogy PHP-s lekérdezés, olyan nincs. PHP-ben egy utasítás lefuttatásával tudsz eljuttatni SQL parancsokat az adatbázisszervernek. Van egy (pár) utasítás MySQL-hez, és van MSSQL-hez is.

Biztos, hogy ez nem nagy falat neked?

-boogie-