ugrás a tartalomhoz

PHP alert... HOGYAN?

Anonymous · 2005. Jan. 28. (P), 17.17
Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy PHP-ben hogyan lehet a JavaScript alert parancsához hasonló üzenetdobozt létrehozni?
Továbbá van egy űrlapon, amelyet PHP-vel dolgozok fel. A küldés gombra kattintva leellenőrzi, hogy ki van-e töltve minden. Ha nincs, akkor hibát jelez. Ez eddig mind oké, ott van a gondom, hogy az űrlapra addig bevitt infókat törli. Hogyan lehetne azt megoldani, hogy ne törlje, csak a hibát írja ki??

Előre is köszönök minden segítséget!
 
1

JavaScript

Poetro · 2005. Jan. 28. (P), 17.26
Ha a PHP ellenőrzi, akkor max JavaScript-el feldobsz egy popup ablakot majd a php segítségével (a PHP írja be az oldalba, hogy már pedig hiba volt, és ezt-és-ezt a JS-t kell meghívni, ezzel-meg-ezzel a paraméterrel).
Ha nem akarsz JSt használni, akkor az oldalba egyszerűen kiírod, hogy milyen nyűg van a kitöltött adatokkal, esetleg CSS-el színezed a hibás mezőket, vagy amit csak akarsz.
A PHPban pedig újra kitöltöd a megfelelő mezőket a bevitt adatokkal.
Remélem érthető volt.
--------
Poetro
2

php vs html

Jano · 2005. Jan. 28. (P), 20.21
Nagyon sok olyan kerdes jon mostanaban elo amibol az derul ki, hogy nem erti a kerdezo hol a PHP es hol a HTML helye.

A PHP a szerveren fut, a HTML pedig a bongeszon. Javascript es CSS szinten a bongeszon ertelmezett. A PHP a szerveren osszealiitja a kodot, atadja azt a bongeszonek es onnantol semmi koze hozza.

A PHP-nak a HTML-hez annyi koze van csak, hogy azt irja ki, olyan kimenetet generalsz ami HTML! A PHP ebbol a nezetbol olyan mint maga a programozo aki begepeli a HTML kodot, a javascript kodot, a CSS szabalyokat. Ami kodot aztan a bongeszo megprobal ertelmezni. A PHP lenyegeben a programozo helyet veszi at, es o irja automatikusan, bizonyos feltelektol fuggoen a HTML-t. De igazabol fogalma sincs mi az a HTML, neki csak egy karakterhalmaz.
3

Éljenek az önjelölt webdesignerek

chx · 2005. Jan. 29. (Szo), 00.29
Egyszerűen fogalmazok: alacsony a kerítés. Néha nem tudom eldönteni, hogy a LAMP platform áldás vagy átok.

Kutya-macska nekiáll weblapot, sőt PHP-s weblapot készíteni, aztán már pénzt is kér érte, szegény, szerencsétlen bepalizott megrendelő meg azt hiszi, hogy ilyen szar a Web. És amikor én árajánlatot adok, akkor jönnek, hogy "jaaj hát a másik ötödéért megcsinálja"... Vagy eddig el sem jutnak, megundorodnak az egésztől.

No, csak ez jutott az eszembe arról, hogy naponta több olyan kérdés van ezen a fórumon, amire egy "RTFM" vagy egy "STFW" bőséges válasz lenne...

Én se PHP tudással születtem a világra, de basszus, tele a padlás PHP könyvvel, ott az online kézikönyv ezer milliárd tutorial...
4

Help....

durexhop · 2005. Jan. 30. (V), 14.27
Figy amelyik adat nem helyes annak a valtozonak az erteket torold[vagyis adjal neki ures erteket]... $_POST['valami'] = ""; es az urlapon csinald igy => <input type="text" name="valami" value="<?php echo (isset($_POST['valami'])?$_POST['valami']:""); ?>"> es maris megvan oldva a gondod, Mivel az oldal elso hivasanal nem letezik meg $_POST tomb ezert "" tesz ki masodik hivasnal mar letezni fog, de ha hibas volt akkor mivel "" az erteke megint nem lesz benne semmi de ha jo az ertek akkor vissza fogja irni...