ugrás a tartalomhoz

php-4.2.3 + linux mandrake + apache

Anonymous · 2004. Nov. 15. (H), 19.23
Egy kis kezdeti segítségre lenne szükségem, mert már napok óta szenvedek egy bizonyára apró problémával.
Sikerült feltennem a php-4.2.3-at, be is fordítottam, és amikor a proba.php-t amit a text editorral készítettem megpróbáltam betölteni egy böngészőbe akkor a kódot dobta ki, és nem annak az eredményét:
<?php
print "Hello Web";
?>
Továbbá nem igazán tudom megállapítani, hogy melyik apache fut a linuxom alatt, de szerintem semmiképpen nem a 2-es.
Előre is köszönöm a segítséget.
 
1

Erdei gyümölcsös jégrémtorta

Török Gábor · 2004. Nov. 15. (H), 19.43
Csoki,

Ha jól vettem ki a szavaidból, akkor forrásból tetted fel a PHP-t. Egyszerűbb és kevésbé utómunka igényes, ha azt is csomagból telepíted. Tutti, hogy Mandrake alá találsz PHP RPM csomagot is. Ha azonban utóbbi eset áll fent, akkor vélhetőleg automatice össze is hangolta az Apache-csal, tehát nincs további teendőd. Az, hogy melyik verziójú indiántörzs csücsül a gépeden, édes mindegy. Ha mind Apache, mind PHP békességben szíják a békepipát, akkor a /var/www vagy /var/www/html alá kell a továbbiakban a PHP-s szkriptjeidet tenned ahhoz, hogy futhathatóak legyenek, és böngészőn keresztül pedig nem a Fájl > Megnyitás sémával éred el ezentúl, hanem a http://localhost/malacka.php URL-t kell ahhoz bepötyögnöd, hogy a /var/www/html/malacka.php progid működésre bírd.

Egyébiránt javallom a http://www.php.net/ és további hasznos siteok idevágó részeit. Mintha itt a weblavoron is lett volna jómúltkorjában egy apacsos cikk.

--
slink
http://blog.lxp.hu/
2

Működik!!!

Anonymous · 2004. Nov. 16. (K), 20.12
Köszönöm szépen a segítséget. Most már csak egy szövegszerkesztőre van szükségem amit támogat a php, mert amit egyszer elmentek azt többé nem tudom szerkeszteni, de ezt már magam is megoldom.