ugrás a tartalomhoz

PHP&SQL help

Anonymous · 2004. Nov. 4. (Cs), 14.31
Sziasztok!
Készitenem kellett egy szgép nyilvántarto progit.Ez meg is van minden OK. Tartozik hozzá egy karbantartási naplo rész is. Itt egy sima 6 soros urlap van, ahova lehet majd irkálni a karbantartás idejet, jelleget. Aért hatsoros, mivel én ennyi változot (mezot) foglaltam le ezeknek.
De most kitalálták, hogy ne csak 6 változo legyen, hanem szukség esetén lehessen boviteni ezt. Mivel nem egyformák a gépek, ezért nem is egyszerre, egyformán fognak elromlani. (de elromlani biztos elromlanak).Vmelyik géphet lehet hogy pl 10-szer kell megcsinálni, akkor ugyebár tiz soros urlap kellene.
Nah azt hogy lehetne megcsinálni, hogy figyelje a program, hogy az urlapban mennyi sor van kitoltve és ha szukséges ennek megfeleloen ujjabb mezot készit az adatbázisban ,ahova a megadott uj adatokat el lehet menteni.Mert ugyebár feleleges lenne elore lefoglalni 500 mezot ,amkor lehet hogy 2 évig nem is kell adatokat bevinni a táblába.
Hát remélem érthető volt.Bizom benne hogy VALAKI tud nekem segiteni ebbe.
Elore is kosz,npeter
 
1

normalizálás

Anonymous · 2004. Nov. 4. (Cs), 15.26
A megoldás lényege, hogy ne egy táblában tartsd nyilván a gépeket és a hozzá kapcsolódó szervíz bejegyzéseket, hanem kettőben.

További olvasnivaló pl itt:
http://www.codexonline.hu/CodeX5/alap/adatbazisok/ab3cikk.htm
(google mondta, épp csak belekukkantottam)

Nadi