ugrás a tartalomhoz

Hozzászólások megjelenítése

attlad · 2004. Okt. 14. (Cs), 18.46
Egy ötlet: lehetne egy olyan opció, amit bekapcsolva úgy jelennének meg a különböző tartalmak alatt a hozzászólások, h csak az új hozzászólásokat és azok közvetlen szülőjét mutatná alapból.
 
1

Miért jó?

Bártházi András · 2004. Okt. 14. (Cs), 19.12
Ez miért jó? (van tippem, de szerinted miért lehet jó?)

-boogie-
2

Re: Miért jó?

attlad · 2004. Okt. 14. (Cs), 20.25
Annyiból lenne jó, h még jobban átláthatóbb lenne, h ha pl. van egy cikk vagy hír, amihez sok hozzászólás van és több szálon is vannak új hozzászólások akkor nem kell végiggörgetni az oldalt, ami elég hosszúra nyúlhat, ha már sok hozzászólás van. Meg amúgy is felesleges a régebbiek mutatása. Ja meg sávszélesség is spórolható ily módon meg minden :) De persze, ha nem olyan egyszerű megcsinálni, akkor csak egy ötlet volt mint írtam is.

Attila
3

Közvetlen szülő nem biztos, hogy elég

Hojtsy Gábor · 2004. Okt. 15. (P), 09.26
Egy elburjánzó eszmecserében nem elegendő a közvetlen szülő SZVSZ... Különben nem tudom, hova képzelted el ezt a lehetőséget. Még egy linket a tartalmak aljára?
5

Nézethez

attlad · 2004. Okt. 15. (P), 13.48
Pl. alul a nézetválasztónál ez is egy lehetőség lett volna, és úgy lett volna jó, h abban az esetben, ha nincs egy új hozzászólás se, akkor viszont mindent mutatná a szokásos módon (pl. olyan cikket néz meg vki, amit már látott, akkor ne kelljen állítgatni a nézetet vagy ha van új hozzászólás, de az összeset akarja látni, akkor elég csak frissíteni az oldalt).

Attila
6

Az új hozzászólás csak elsőre új

Hojtsy Gábor · 2004. Okt. 15. (P), 13.50
Ha már egyszer letötltötted az oldalt, akkor elolvastad az összes rajta lévő hozzászólást. Ez a feltevés. Ha frissítesz, más nézetet váltasz és submitolsz, stb, akkor nem lesz már új hozzászólás.
8

Ezt vágom :)

attlad · 2004. Okt. 15. (P), 14.09
Ezért írtam, h ha nincs egy új hozzászólás se, pl. egy régebbi cikket újra megnéz vki, akkor a régebbi hozzászólások is megjelenjenek. Szóval a lényege az lenne, h ha azért néz meg vki egy tartalmat mert mondjuk (a követőben látott) 2 új hozzászólásra kíváncsi, akkor nem "zavarná" a többi hozzászólás. Ha viszont úgy megy oda, h nincs új hozzászólás mert korábban már járt ott, akkor valószínű azért megy oda megint mert van ott vmi amire kíváncsi és akkor fontosak lehetnek a régebbi hozzászólások. (Amúgy igazándiból nem tudom mire írtad ezt.)

Attila
4

Megoldás

Bártházi András · 2004. Okt. 15. (P), 10.06
Nos, az lenne a javaslatom, hogy valósítsd meg a dolgot Javascript-ben, s mi ki fogjuk tenni a Weblaborra. Azaz lenne egy gomb, amivel "tömör" és "teljes" nézetek között lehetne kapcsolgatni. A feladat végigmenni az oldalon levő hozzászólásokon (megfelelő class-szal rendelkeznek), s elrejteni, illetve újra megjeleníteni a megfelelőket.

Így egy általad hiányolt funkció is megvalósul, plusz egy érdekes feladat. ;) A sávszélesség használat persze nem csökken...

Szerver oldalon nem hiszem, hogy jól meg tudnánk csinálni, hiszen az első megtekintés után elvesztik a hozzászólások az "új" állapotukat, így ha teljes nézetre vagy kiváncsi, akkor már késő, nem fogod ott látni, hogy mi új.

-boogie-
7

Ok

attlad · 2004. Okt. 15. (P), 13.55
Az előbb csináltam rá egy bookmarkletet magamnak, ide nem tudtam belinkelni, de itt van ha esetleg érdekel vkit:
http://www.aid.hu/tmp/elrejt-mutat/
IE-ben nem működik, mert ha minden igaz nem ismeri getAttribute DOM fv-t for-ral kéne végigmenni attributumokon, de nem írtam át, mert amúgy is hosszabb, mint 508 karakter, és IE6-ban annyi a max URL hossz, szóval nem működne.

Attila
9

Jól néz ki

Bártházi András · 2004. Okt. 15. (P), 14.39
Megvizsgáljuk az oldalba integrálás lehetőségét, köszi. :)

-boogie-