ugrás a tartalomhoz

PhpBB2 integráció és user migráció

csonti · 2004. Szep. 6. (H), 12.14
Üdvözlet!

Most üzelemtem be egy drupal portált, tetszik, problémák csak mással kapcsolatban vannak: Régebben létrehoztam egy PhpBB2 fórumot, ami most is működik, egy csomóan regsztráltak. Ezután egy portált hoztam létre ehhez, de a nuke nem tetszett, a drupal alá pedig nem tudom begyömöszölni a Phpbb2 fórumot. Próbálkoztam mindennek, fájlkezelő függvényekkel behúzni page-ként, iconv -vel menet közben konvertálva a karakterkódolást, de nem jó.
Valami megoldás kellene arra, hogy a fórumot ne kelljen "kiugratni" egy másik ablakba. A portálba csak a felhasználókat szeretném átvinni, hogy ne kelljen a tagoknak újra regisztrálniuk.
(Vitáknak elébe menve: bevallom őszintén, a drupal fórum modulja az egyetlen, ami nem tetszik ill. jó lenne, ha megmaradnának a régi fórum anyagai)

A válaszokat előre is nagyon köszöni:
csonti
 
1

Importálás

Hojtsy Gábor · 2004. Szep. 6. (H), 22.21
Ha egy kicsit mélyebbre ásol, biztos megtalálod, hogy miként tudod importálni a dolgokat. Nekünk szerencsénk volt a PostNuke->Drupal váltással, mert a PostNuke pontosan olyan kódolással tárolta a felhasználói jelszavakat (az egyetlen kritikus kérdés), mint a Drupal. A többi adatot pedig különben is eléggé egyszerű volt importálni. Ehhez persze szépen beleástam magam a két rendszer adatbázis szerkezetébe, és írtam egy importáló PHP szkriptet, ami átvette az adatokat korrektül. Ugyanígy importáltuk az xfórumból a fórumokat is különben. Erre sajnos általános recept nincs, ha még nem készítette el valaki a konvertálót, akkor neked kell vele szöszölni. Ha még el is készítette, akkor is lehetek az adatbázisodban olyan csavarok, amire az nincs felkészítve.
2

Helló Goba, Köszi a vál

csonti · 2004. Szep. 8. (Sze), 11.07
Helló Goba,

Köszi a választ, végső soron -úgy tűnik- csak az marad, amit írtál. Eredetileg azt szerettem volna, hogy az ominózus phpBB2 fórum a drupal-ba integrálódjon.
Ha esetleg érdekli valakit, majd elküldöm a phpBB2 <--> drupal fórum konvert szkriptet.
3

Általános?

Hojtsy Gábor · 2004. Szep. 8. (Sze), 18.11
Hát ha eléggé általánosra sikerült a megvalósítás, akkor biztosan érdemes lenne a cvs.drupal.org-ra beküldeni.
4

Sikerült a júzereket migrá

Anonymous · 2004. Szep. 13. (H), 10.20
Sikerült a júzereket migrálni a phpbb2-ből, csak az a gond, hogy azok a júzerek, akiknek ékezetes nickjük volt, nem tudnak bejelentkezni.. Hibaüzenet: nem megengedett karaktereket tartalmaz a név. Nem tudom regisztrálni sem ékezetes neveket. Ez elég furcsa, ismertve, hogy a drupal utf-8 karakterkódolást alkalmaz. Van valamilyen módja annak, hogy rábírjam a drupalt ékezetes nickek elfogadására?

(csonti vagyok, csak itt nem tudok bejelentkezni :)
5

User.module

Hojtsy Gábor · 2004. Szep. 13. (H), 11.29
A user.module 140. sorában van az az ellenőrzés, amit neked ki kell kommentezni valószínűleg. Én nem ellenőriztem a weblaboros felhasználói neveket, amikor váltottunk Drupalra, és számítottam rá, hogy valakinek felmerül majd itt is hasonló problémája, de nem merült. Szerencsések vagyunk, vagy aki nem tud belépni, az úgy döntött, hogy akkor nem is akar... :)
6

Thanks Goba, kommentelni fog

Anonymous · 2004. Szep. 13. (H), 12.00
Thanks Goba,
kommentelni fogok. Köszi a gyors segítséget!
7

Importálás

Anonymous · 2005. Ápr. 6. (Sze), 13.39
Szia Gábor!

Letölthető valahonnan a pn->drupal konverziós szkripted?
Éppen váltásra készülök és átnézném a te megoldásaidat is.
Üdv: István (castanea.hu)
8

alapok

Hojtsy Gábor · 2005. Ápr. 6. (Sze), 16.12
Itt van a migrálás alapja, aztán mi annyi weblabor specifikus dolgot masszíroztunk bele, amennyit tudtunk, az másnak nem lesz érdekes... http://drupal.org/node/601
9

PN->Drupal

paal · 2005. Ápr. 17. (V), 17.16
Üdv,

Nekem is van egy oldalam ami jelenleg PN alapú. Gondolkozok rajta, hogy át kellene rakni Drupalra. Nézegettem, hogy milyen modulok kellenének hozzá...

- Gallery: csak G2 modul van hozzá. Az én képtáram G1-es de mondjuk ennek a migrációja még menne is. Letöltöttem a G2-öt és a G2-Drupal modult 4.6.0-hoz. A G2-öt standalone tepelítettem, működik. A G2-modult is felraktam, bekapcsoltam, majd a hozzávaló blokkokat is. Na, hát nem nagyon működik :( Addig variáltam, amíg jól elállítottam, és még a Drupal sem ment (a "Location of Gallery2" beállításnál "gallery2/" helyett "/gallery2/"-t adtam meg, na ettől kiakadt szegény). Csak úgy tudtam életet lehelni bele, hogy az adatbázisban kitöröltem a gallery-s blokkokat. Most megy, de pl. ha bejön a galéria, a kiskép is meg van de rákattintva, visszaugrik a nyitó oldalra. A legutóbbi hibaüzenet:
Hely /drupal/?q=admingallery2/main.php&g2_view=core:DownloadItem&g2_itemId=17&g2_serialNumber=1
Üzenet admingallery2/main.php nem található.


Mi baja lehet? Miért admingallery2 mappát keres?

- írtam egy saját PN modult. Hogy lehetne ezt könnyen beintegrálni Drupal modulnak? Egy egyszerű modult tudnátok mondani példának ("Hello World" stílusú elég :) )?
- kerestem apróhirdetés modult, de nem nagyon találtam megoldást rá. Esetleg még is van, csak én nem találom?

Amúgy a fentebb megadott konvertáló szkript nem található az adott helyen...
Legalábbis ha a "Take it from my sandbox." linket kellene követni:
n Exception Has Occurred

contrib not found!
The wrong path for this repository was configured, or the server on which the CVS tree lives may be down. Please try again in a few minutes.


Kösz, Pali
--
Palkó Koma

Ps.: hm, asszem talán csak meglesz a konvertáló script: http://drupal.org/node/601#comment-29783
10

Drupal kérdések máshol

Hojtsy Gábor · 2005. Ápr. 17. (V), 17.31
Drupal kérdéseidet légy szíves a Drupal.hu-n tedd fel.