ugrás a tartalomhoz

Zend Studio for Eclipse

C_hris · 2008. Szep. 1. (H), 14.52
Sziasztok!

Használja valaki ezt a programot?

Valamiért nem lehet szerkeszteni a megnyitott fileokat, alul ki is írja, hogy Read only, bármit csinálok nem váltja át.

Mi lehet a megoldás?
Vagy ez csak egy read onlys progi?? :)
 
1

En hasznalom...

Protezis · 2008. Szep. 2. (K), 22.17
... es nalam jo :)
Milyen OS? Esetleg nem irasvedettek a fajlok, mint ahogy a szoftver is irja?!
3

..

C_hris · 2008. Szep. 3. (Sze), 18.33
Windows rendszer alatt fut.
Ha simán megnyitom a fileokat open-el akkor jó, de ha a projectből nyitom meg vagy Ctrl-al az include fileokat vagy fügvényeket akkor nem.
2

Licensz?

zila · 2008. Szep. 3. (Sze), 08.02
A licenszed rendben van? Mert ha igen, akkor érdemes a support-ot megkeresni az ügyben. Ha nincs akkor miről beszélünk? :)
4

természetesen van..

C_hris · 2008. Szep. 3. (Sze), 18.35
mivel próbaváltozatot tesztelem :) ,de ha ez az alapvető funkció nem működik akkor el is felejtem.
5

Teljes verzióban biztosan jó

zila · 2008. Szep. 3. (Sze), 19.36
Nem ismerem a próba verziót, nincs benne limit a projekt kezelésre vonatkozóan? Nekem a full nem csinál ilyet természetesen, fura is lenne, ha ez nem működne benne... Igaz nekem osx-en fut.
6

editor tud editálni ;)

Hodicska Gergely · 2008. Szep. 3. (Sze), 23.37
Remélem nem gondolod komolyan, hogy egy editor nem tud editálni. ;) Konstruktívabb sajnos nem tudok lenni, nem tudom mi lehet nálad a gond, de azért gyanúsabb, hogy nálad van valami nagyon elállítva, semmint az Eclipse nem képes szöveget szerkeszteni.


Üdv,
Felhő
7

RO

janoszen · 2008. Szep. 4. (Cs), 06.15
Ha jól emlékszem, vannak esetek amikor az Eclipse RO módba áll. Ilyen például, amikor SVN-ből egy régebbi revisiont nézel meg. Feltételezem, hogy a T. kérdező valami teljesen triviális dolgot állított át, de anélkül rájönni, hogy effektíve látnánk, nem kis kihívás.
8

...

C_hris · 2008. Szep. 4. (Cs), 08.05
Annyit csináltam, hogy létrehoztam egy új php projectet és include dir-nél libraries-ben (add external folder) megadtam a project könyvtárát, mindent alapértelmezetten hagytam, szépen be is scannelte az összes filet a php explorerbe. Csak ha a php explorerbe kattintok egy filera akkor megnyílik csak read onlyként. De ha a file menü open file-al nyitom meg akkor simán lehet szerkeszteni.
Itt ugyanez a problémája valakinek csak megoldás nincs rá
9

Ó banyeg

janoszen · 2008. Szep. 4. (Cs), 08.22
Persze, hogy nem tudod szerkeszteni. A libraries könyvtár arra való, hogy külső projekteket, pl PHPMailer, Smarty, stb. beránts. Azokat nem is akarod szerkeszteni. A helyes technológia az, hogy létrehozod a projektet, majd bemásolod a projekt könyvtárába a már meglevő fájljaidat, végül nyomsz egy refresht a projekt mappára.
10

igaz.

C_hris · 2008. Szep. 4. (Cs), 09.11
Valóban így már sikerült, valószínűleg az zavart meg, hogy az előző verzióban a projectfileok más helyen voltak mint a php fileok.

Köszönöm a segítséget mindenkinek.
11

kérdések

C_hris · 2008. Szep. 5. (P), 20.50
1. Van megoldás arra hogy a } jelet beírjam valahogy, mert mindig új file-t nyit helyette, pedig már kiszedtem a Ctrl+Alt+N billentyűkombinációt.
2. A szövegméretet lehet kicsinyíteni valahogy?
12

hmm

Hodicska Gergely · 2008. Szep. 8. (H), 02.14
Valami elég fura felállás lehet a te telepítésedben. Én még sohasem tapasztaltam ilyesmit az Eclipse-szel (winen és macen). A 2. pont pedig állítható a beállítások részben.


Üdv,
Felhő
13

..

C_hris · 2008. Szep. 8. (H), 10.07
A 2es pontra már megtaláltam a megoldást.
De a kapcsoszárójelet nekem nem sikerül beírni windows alatt, egy másik zavaró dolog hogy nincs wrap lines az editorban, a sok funkció mellett ezt valahogy kihagyták.
15

Na ja

zila · 2008. Szep. 8. (H), 16.31
Mint minden eszköznél, itt is el kell dönteni, hogy mennyire felel meg neked: egy papírlap bal oldalára felírod a pozitívumokat, jobb oldalára a negatívumokat. Ha több a pozitívum mint a negatívum, használd, egyébként meg ne ;-)
Engem a hiányzó softwrap-ért kárpótol bőségesen más területeken, és már nem is hiányzik.

Nap mint nam írok kapcsos zárójeleket eclipse-ben, persze a magyar kiosztású mac miatt kicsit hangolni kellett, erre rászántam pár percet. Azóta nem kell ehhez hozzányúlni. A beállításokat a General->Keys menüben eszközöltem, szerintem ott keresgélj, én a 'Bindings' oszlop szerint rendeztem a listát, így gyorsan megtaláltam a konfliktust okozó billentyű-kombinációt.
16

perverz ;)

Hodicska Gergely · 2008. Szep. 8. (H), 17.03
Mámrmint magyar billentyűzeten programozni. ;) Viszont a MAC-es magyar kiosztással nekem is sok gondom volt, ezért csináltam egy sajátot: http://blog.felho.hu/hungarian-unicode-qwerty-keyboard-layout.html.


Üdv,
Felhő
19

Nekem már késő

zila · 2008. Szep. 9. (K), 11.18
Én már pc-n is magyar kiosztáson programoztam :)

Próbálkoztam a Gaba féle kiosztással is, de rájöttem, hogy ehhez már túlságosan rászoktam a magyarra, gyakorlatilag az angol kiosztáson lassabban tudok gépelni. Sőt most már a pc kiosztáson szoktam durván mellényomkodni, folyton Alt-Shift-eket nyomkorászok meg Win+S, Win+C, Win-V aztán csodálkozok, hogy nem az történik amire számítok :)
18

..

C_hris · 2008. Szep. 8. (H), 20.09
Amúgy jó program a hiányosságai ellenére. Az előző verzió után még meg kell szoknom a használatát.
14

Uncategorized commands filter

minczerl · 2008. Szep. 8. (H), 15.40
Nekem is volt ilyen probléma windows alatt, úgy oldottam meg hogy a Billentyűparancsok (Keys) beállításainál, van egy Advanced gomb, ott vedd ki a pipát "Filter uncategorized commands" beállítás elől, ekkor megjelenik a kombinációknál a New PHP Document (CTRL + ALT + N, Windows, Uncategorized) parancs amit törölj vagy tedd át másik kombinációra.
17

..

C_hris · 2008. Szep. 8. (H), 20.04
Köszi, sikerült.
20

életmentő hozzászólás

ifrozen · 2008. Okt. 26. (V), 11.21
Szerintem ez elég logikátlan - legalábbis én nem vettem észre hogy ez a megoldás.