ugrás a tartalomhoz

Firefox beállítások, plugin-ek export, importja

paal · 2008. Nov. 4. (K), 22.51
Sziasztok!

Tudok valamilyen módszert arra, hogy egy előre beállított Firefox tulajdonságait (főleg a telepített plugin-eket) lehet valahogy exportálni, majd újból importálni más gépeken (10-15 db-on)?
Egy kis cégnél kellene bevezetni, lecserélvén az IE-t, de jó lenne valami egységes kinézetet, tartalmat telepíteni minden gépre.

Köszi, Pali
 
1

Szeressünk a FF-ot

Max Logan · 2008. Nov. 4. (K), 23.14
Nos, nincs is könnyebb ennél. Fogod a Firefox vagy a ThunderBird telepítőjét. Feltelepíted, majd elindítod. Ezzel a lépéssel létrejött a Documents and Settings-en belül, egy profil a Firefox-hoz.

Documents and Settings\aktuális_felhasználó\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\????????.default

Ezen a könyvtáron belül van a lényeg. Ezt kimásolod, majd a másik gépen is megkeresed azt a könyvtárat. A kérdőjelek helyén mindig más van. A kérdőjeles könyvtárból törölsz mindent és bemásolod a másik gépről kimentett tartalmat. Majd elindítod a Firefox-ot vagy a ThunderBird-öt és máris ugyanaz a felállás van a másik gépen is.

Többek között ezért is szeretem ezt a két programot.
2

Ezt is kipróbálhatod

Nagy Gusztáv · 2008. Nov. 4. (K), 23.45
http://mozbackup.jasnapaka.com/
3

FEBE

lorko · 2008. Nov. 5. (Sze), 00.25
ez szerintem jó neked:
FEBE
4

Roaming profile

janoszen · 2008. Nov. 5. (Sze), 09.24
Nézegesd meg, hogy az anno Netscapeben létező LDAP roaming profile supportja hogy áll. A 2-es Firefoxban missing featurenek volt feltűntetve, hátha azóta valaki visszanövesztette.

A helyedben én csinálnék egy custom Firefox telepítőt, ami tartalmazza azokat az exteket global extensionként, amikre szükséged van, megfejelve a szükséges default configgal. Kicsit több meló de jól karbantartható.