ugrás a tartalomhoz

Nem működik az onmouseover ajax-nál!

gabesz666 · 2008. Aug. 7. (Cs), 20.06
Sziasztok!

Alkotok egy autocomplete cuccot, de elakadtam ott, hogy amikor az autocomplete kidobja a találatokat, akkor ugye miután valamelyik fölé viszem az egeret, ki kéne hogy jelölje. Ez sajnos nem működik. Az onclick működik, csak az onmouseover és onmouseout nem. A furcsa az számomra, hogy amikor valami elvan rontva a deselect függvényben akkor kiírja a hibát miután megtörtént a mouseout!
 
1

Koszi

Ajnasz · 2008. Aug. 7. (Cs), 20.14
Koszonjuk, hogy ezt megosztottad velunk.
2

Szívesen

gabesz666 · 2008. Aug. 7. (Cs), 20.22
Értelmes ember(ek) lévén gondoltam rájössz/rájöttök miben kéne a segítség! Úgy néz ki nem sikerült. Tehát: mi lehet a gond? Mi lehet a megoldás? Találkozott valaki már ilyennel?
3

reszleteket

Ajnasz · 2008. Aug. 7. (Cs), 20.50
Sajnos tulzott optimizmusra utal az, hogy bizol az emberek gondolat olvasasi kepessegeiben.
Ha segitseget kersz, erdemes a leheto legtobb reszletet elarulni a problemarol, es kevesbe szamitani arra, hogy a monitor elott ulo emberek majd megprobaljak kitalalni a reszleteket.

Mivel sajnos semmit nem tudunk a kodrol, jo volna latni belole nehany reszletet. Elsosorban azok sorok lennenek a fontosak, amelyek az eventek hozzarendeleset vegzik, tovabba azok a fuggvenyek, melyeknek az esemeny bekovetkezesekor lefutnak. Esetleg egy pelda oldalt is feltolthetsz valahova, igy rogton tesztelni is lehetne.

Ha effele dolgok valamiert nem lehetsegesek, akkor probald meg kidebuggolni, hogy hol hal el a script. Tehat lefut a fuggveny mouseoutra? (alert, console.log) Ha lefut, vegigfut? Ha nem fut vegig, mi az a dolog, ami miatt megszakad? Ha vegigfut, akkor jo elemnek allitja be a stilusat? stb.

Udv
4

Firebug?

Poetro · 2008. Aug. 7. (Cs), 21.48
Firebug mit mond, hol áll meg a kód?
5

Firebug nem mutatja...

gabesz666 · 2008. Aug. 7. (Cs), 23.26
Firebug semmit. Az a vicces az egészben, hogy alert néha lefut néha nem az onmouseover-re. Van amikor az onmouseout is lefut és van amikor nem. Na de tényleg az lesz a legegyszerűbb, ha felrakom valahova. De ezt már csak reggel.
9

Demo page

gabesz666 · 2008. Aug. 8. (P), 10.50
Csináltam egy demó oldalt. Remélem rájövünk a hibára: http://gabesz_666.extra.hu/registration.html
15

Kisbetűs eseménykezelők!

Velias9 · 2008. Aug. 11. (H), 16.08
Azt ajánlanám, hogy használd az eseménykezelőket csupa kisbetűvel, mert ez a szabványos és nekem már volt gondom azzal, hogy úgy írtam őket, mint te. Csak jótanács, de szerintem érdemes megfogadni!
6

Sziasztok

Fraki · 2008. Aug. 8. (P), 00.06
Sziasztok!

Éppen építőkockázok, egy kis raktárat akarok építeni, minden rendben, a cuccos szépen épül. Na igen, csakhogy van egy kis furcsaság, amire nem tudok rájönni, hogy mi okozza. Jobb oldalt sikerült ablakot csinálnom, bal oldalt viszont valamiért nem jön ki a kocka. A furcsa az, hogy amikor meg bal oldalt kezdem, akkor meg jobb oldalt nem jön ki, és ráadásul olyankor hátul le is esik egy kis hosszúkás darabka. Találkozott már valaki ezzel a jelenséggel?
7

szia :)

gex · 2008. Aug. 8. (P), 01.16
azt hiszem ez a legszebb, amit ehhez hasonló témákban olvastam. :)
8

No comment

gabesz666 · 2008. Aug. 8. (P), 10.24
Ha már ennyi szabadidőd volt, akkor gúnyolódás helyett elolvashatnád, hogy felrakok ma egy demót!

Egyébként meg ha nem akarsz segíteni, akkor egyszerűen ne tedd! Nem kell teleszemetelni a fórumot hasonló okosságokkal!
10

Időt kérsz

janoszen · 2008. Aug. 8. (P), 10.52
Mielőtt itt elszabadulnának az indulatok: Te kérsz segítséget / időt mástól, ráadásul ingyen és bérmentve. Ezért a minimum az, hogy mindent megteszel azért, hogy értelmesen tudjunk segíteni. Baromi frusztráló az, hogy ha semmi érdemleges információ nincs, de állandóan uppolva van a téma, hogy segíccsetek már.

Van néhány alap dolog, amit illik elkövetni, ha választ szeretnél kapni, pl. kultúrált hozzászólást írni, nem csak behányni, a kódot kitakarítva bemásolni vagy fölrakni valahova, leírni, hogy mit követtél el a megoldás érdekében és hol akadtál el. Avagy érdemleges, a válaszoló munkáját segítő informatív, tömör információk. Ezek nélkül nagyon nehéz segíteni és kitör az emberből a cinizmus.
11

Gázos függvénynév!

gabesz666 · 2008. Aug. 8. (P), 10.55
Probléma megoldva! :)
12

Megoldás?

janoszen · 2008. Aug. 8. (P), 12.02
Mi lenne, ha leírnád, mi volt pontosan a megoldás, hogy más is tanulhasson belőle?
13

Rossz függvénynevek!

gabesz666 · 2008. Aug. 8. (P), 20.51
Valószínűleg a beinclude-olt js fájlok egyikében volt ugyanolyan nevű függvény, mint az enyémben. A furcsa az volt hogy második névváltoztatásra sikerült csak elérnem, hogy működjön. Ezért is akadtam el, mert az első függvény név válatoztatás nem volt hatással. Én meg azt hittem, hogy nem azzal van a gond, de ezek szerint sikerült két létező függvénynevet megadnom neki... :)
14

Névterek

Poetro · 2008. Aug. 8. (P), 21.39
Erre találták ki a névtereket, hogy ne lehessen ütközés legfeljebb az osztály nevével, de az sokkal könnyebben elkerülhető.