ugrás a tartalomhoz

Form adatainak "előnézete"

Navee · 2008. Aug. 7. (Cs), 18.36
Sziasztok!

Lenne egy problémám, ami valószínűleg nagyon kis probléma, csak nekem okoz gondot...
Szóval: Készítgetek HTML/PHP alapon egy kis hírlevélküldő modult, egy form különböző inputjaiban vannak az adatok, amiket a hírlevél szerkesztője tölt ki (hírlevél tárgya, szövege, aláírás, célcsoport - hogy kiknek küldi - stb.). A lényeg, hogy szeretnék egy PREVIEW - előnézetet, mielőtt elküldi a hírlevelet. Ennyi a történet, úgy kezdtem neki, hogy csináltam egy <a href="elonezet.php" target="_blank">Előnézet</a> hivatkozást, de az inputokban lévő adatokat nem tudom átadni az "elonezet.php" feldolgozó fájlnak. Remélem tudtok segíteni, előre is köszönöm!
 
1

Előnézet

Poetro · 2008. Aug. 7. (Cs), 18.57
Az előnézet ne egy link legyen hanem egy submit gomb. És a submit gomb alapján döntöd el, hogy előnézetet kell megjeleníteni, vagy el kell küldeni. Persze az összes mezőt vissza kell tölteni, de ezt validalaskor úgyis megteszed már (ugye?).
2

Előnézet

Navee · 2008. Aug. 7. (Cs), 19.22
Megmondom őszintén, ezt most nem nagyon értem... :( Van Submit gombom, de az azonnal elküldi az adatokat. Rakjak be mégegyet? Ha igen, akkor hogy fogom vezérelni, hogy az egyes Submit gombok mit hajtsanak végre? Bocsi a műveletlenségemért, de mit értesz validálás alatt?
3

Lehet több submit is

cSuwwi · 2008. Aug. 7. (Cs), 20.08
Lehet több submit gombod is, csak feldolgozáskor meg kell tudnod különböztetni őket. A submit gombnál a name attribútumhoz adsz két különböző nevet, majd a form feldolgozásakor rákeresel a POST-ban hogy az előnézet vagy a küldés gombra böktek, és a szerint dolgozod fel
4

Köszi

Navee · 2008. Aug. 7. (Cs), 21.39
Köszönöm a segítségeteket, a kettő submit gombos megoldással orvosolni tudtam a problémát!