ugrás a tartalomhoz

Távoli oldal beillesztése include-dal

konda · 2008. Aug. 7. (Cs), 00.55
egy fórumot így próbáltam elhelyezni a honlapomon:

<?php
include("http://forum.sg.hu/forum.php3?azonosito=realuh");
?>

csak .php végződésű fájlokkal lehet így csinálni? Valakinek van ötlete, hogy-hogyan tudom beilleszteni a fórumot a honlapomba? (FRAME NÉLKÜL)
 
1

Szerverfüggő

Dermidor · 2008. Aug. 7. (Cs), 01.42
1.-Azt javaslom hogy futas le egy phpinfo()-t, ahol keresd meg az alábbi értéket "allow_url_include" ha ez off akkor include-olva nem tudsz más honlapot behívni.
2.-Ha jól tudom amenyiben include-olsz, akkor nem adhatsz át get paramétereket a behívott filenak, de javítsatok ki ha tévedek:)

U.i.:
Ha tied a fórum akkor szerez be inkább egy ingyenes főrumotort és azt include-old, amenyiben nem a tied a fórum akkor tegyél egy hagyományos hivatkozást az oldalra(amenyiben nincs más meoldás, ami tudtommal nincs:P).
2

Naneee

janoszen · 2008. Aug. 7. (Cs), 09.11
Ezt ugye nem gondoltad komolyan? Az include leírásánál ott van, hogy remote szerverről NE includeolj. Gondolj bele, valaki az adott oldalra kirak egy PHP kódot nyers formában és máris le fog futni a szervereden, a Te jogosultságaiddal! Ha minden áron akarsz ilyet csinálni, akkor file_get_contents, ne include vagy require.

Ami a kérdésedet illeti, ha a szerveren engedélyezve van, akkor bármilyen remote oldalt be tudsz így húzni, nem csak PHP-t. Viszont mindig olvasd el a PHP manual vonatkozó részét!
3

Hasonló kérdés

A-Tom · 2008. Nov. 9. (V), 18.18
Nem akarok külön topikot nyitni.

PHP kódomból be akarok include-olni egy másik szerveren lévő PHP fájlt. php.ini átállítás után megy is frankón, csak a távoli fájlban nem látszódnak a változóim.
Ez ugyebár azért van (gondolom én), mert a távoli fájl a távoli gépen fut le, és csak a generált kimenetet include-olja be. Ha a fájlt átnevezem mondjuk .phpx -re, és azt includeolom, akkor látszódnak a változók, de mivel a forráskód megy át, ezért mindkét kód az én szerveremen fut le, így az egésznek nincs semmi értelme.

A másik szerver gazdája mondta hogy "kipróbált technika, simán működik", ezért érdekelne hogy van-e erre valami megoldás? A távoli kódnak a távoli gépen kéne futnia, mert a csak azon a gépen elérhető mysql adatbázisból kéne adatot kiszednie.

Én is gondolkoztam olyan megoldásokon, mint pl adatok kiírása kimenetre pl serialize-al, vagy esetleg PHP kód generálása PHP-val :D De ezek gány megoldások...
4

webservice?

zila · 2008. Nov. 9. (V), 18.52
Ez az egész include távoli gépről egy gány.
Ha valamilyen információt akarsz lekérdezni egy távoli gépről akkor használj valamilyen RPC mechanizmust (XML-RPC, SOAP, de talán egy sima URLGET paraméterhívás is jobb mint include-olni).
5

SOAP, XML-RPC

Ktamas · 2008. Nov. 9. (V), 19.06
Ami neked kell az a SOAP vagy az XML-RPC http://hu.php.net/manual/en/refs.webservice.php.
Ezekkel tavoli szerveren levo fuggvenyeket tudsz futtatni, és az eredmenyuket visszakapod a te szerveredre.

Valoszinuleg a tavoli szerveren egy SOAP/XMLRPC szolgaltatas fut, vagy ha neked kell oda megirni a kodot akkor a fenti linken a SoapServer-nel le van irva, hogyan tudsz ilyen szolgaltatast kesziteni.

A tavoli fuggvenyeket pedig a SoapClient segitsegevel tudod elerni a te szerveredrol.

Ha gondolod hasznalhatod a Zend framework Soap vagy XML-RPC csomagjat is. Itt is reszletes leirast talalsz a hasznalatukrol.

Udv,
Tamás