ugrás a tartalomhoz

jQuery slidert keresek

felyx · 2008. Júl. 12. (Szo), 22.11
Igazság szerint jQueryhez kerestem plugint, amivel megtudnám valósítani a következő oldalon található slidert:
http://www.mmorpg.com/

Legfelül van egy slider ami képet, szöveget, linket dinamikusan jelenít meg és folyamatosan forgatja őket, ha ráviszed az egeret megáll, felül vannak 1-10ig gombok amivel tudsz navigálni stb. Ilyet szeretnék én is készíteni vagy esetleg plugint találni rá és azt használni, de eddig csak olyan megoldásokat találtam, ami képeket forgat vagy szöveget, olyat amiben bonyolultabb dolgok is lehetnek mint pl. kép floattal mellette szöveg stb. ilyet nem. Ha valaki esetleg tudna segíteni azt nagyon megköszönném!
 
1

Minta

Ak-Army · 2008. Júl. 13. (V), 11.21
Bár ez vízszintesen pörget, de átírni pofon egyszerű:
http://www.gimiti.com/kltan/demo/jFlow/
2

Majdnem tökéletes.

felyx · 2008. Júl. 13. (V), 12.30
Köszönöm hogy szóltál róla igaz már találkoztam ezzel a pluginnel, az az igazság tegnap kezdtem el foglalkozni jQueryvel így egyrészt nagyon belenyúlni sem tudnék a dologba, másrészt pl. az automatikus forgatást nem tudnám beletenni azt meg pláne nem hogyan állítsam meg a forgást, amikor az egeret a tabra mozgatja a nézelődő és ezek nekem kellenek mindenképpen. Egyenlőre komplett megoldást keresek amiből tanulhatnék. Mindenesetre köszönöm!
3

Well commented :)

Ustak · 2008. Júl. 13. (V), 19.55
Amikor jQuery-vel programozunk, igazából javascriptben programozunk, csak egy bizonyos patternt (mintát) használunk, amit úgy hívnak: chaining. Egyébként a jQuery többféle ilyen design patternt tartalmaz-és alkalmaz, pl maga az az alapkönyvtár és több plugin is a self executing function pattern-be "van belesűrítve" így nem fog konfliktusba kerülni (remélhetőleg) más js kódokkal, egyedüli találkozása a window objektummal az $ (jQuery) változó (függvény).
Persze nem ez a lényeg, hanem hogy nagyon sokat lehet tanulni a jQuery commentjeiből, ha nem a tömörített formátumot töltöd le, érdemes nézegetni ezt azt benne. Ugyanígy bátorítanálak a pluginok átnézésére és később átírására, nagyon sok új dolgot lehet belőle tanulni.
4

Egyetértek.

felyx · 2008. Júl. 13. (V), 22.11
Egyetértek, nagyon sok hasznos dolgot lehet belőlük tanulni, csak plusz időm nincs erre. Alapvetően php-vel dolgozom, legtöbbször nem kerülök javascript közelébe se így nem vagyok jártas a témában túlzottan. Ezért próbáltam kész megoldást keresni, biztos hogy létezik is csak nem jó helyen keresgélek. Már annak is örülnék, ha azt megtudnám csinálni ami itt: http://www.mmorpg.com/ a menüsor felett van a register account sorában bal oldalt (váltakoznak a linkek szövegek időközönként). De ezt se tudom hogy lehet pedig érdekelne..
5

Próba

Ak-Army · 2008. Júl. 13. (V), 22.21
Nézd meg ezt is, hátha ez jobban tetszik, bár ez sem tudja az összes igényed kielégíteni, de ha jól emlékszem ehhez van néhány kiegészítés is:
http://flesler.blogspot.com/2008/04/doctorate-on-jqueryserialscroll.html
6

Köszönöm.

felyx · 2008. Júl. 14. (H), 23.59
Már találkoztam ezzel is nem olyan rossz de túl van bonyolítva, találtam egyet de sajnos az sem pont az amire nekem szükségem van. Úgy tűnik a megoldás még várat magára sajnos.
7

Coda slider

minczerl · 2008. Júl. 15. (K), 14.31
Nézd meg ezt, hátha megfelel
http://jqueryfordesigners.com/coda-slider-effect/