ugrás a tartalomhoz

Szerverek, mire milyet, kitől, és milyen adatokat kell figyelni???

dodoka · 2008. Jún. 30. (H), 17.15
Sziasztok!

1) Van egy közösségi oldalam (főleg párkeresésre), és mostanába 600-800-as napi látogatottságnál teljesen lehal az oldal. Jelenleg az nlgsys nél egy smart csomagú vps-en van az oldal! Milyen adatokkal rendelkező szerverre kéne tennem h ujra zökkenőmentesen működjön az oldal? Jelenleg az említett cégnél már nézegettem a szerverbérléseket, de naon nem tom hogy milyenre kéne tennem... és hogy az kb (csak nagyságrendileg) napi mekkora látogatottságig lessz elég! Tudnátok segíteni?

2) Az lenne a kérdésem h egy bannercserés oldalnak mekkora szerverigényei vannak? (Zártkörű lenne, mivel speciális témakörnek szólna, igy kb anyi sejtésem van h max ~300 oldal reggelne be) Szóval egy ilyen oldalhoz milyen adatokkal rendelkező szerver kéne kb?

Esetleg a fent emlittet két példára tudnátok is ajánlani vmi olcsó megoldást?
Előre is kössy a segítséget... (mert remélem kapok..)
 
1

Ez 0 információ

Nagy Gusztáv · 2008. Jún. 30. (H), 19.13
Légyszi, segíts az autóm fogyasztását csökkenteni, de azt TE találd ki, hogy milyen autóm van, és hogy használom!

Bocs, de a kérdésed pont ennyire abszurd.

Ehhez rengeteg további infóra lenne szükség.
2

600-800-as napi látogatottság?

Poetro · 2008. Jún. 30. (H), 19.52
Ha egy oldal 600-800-as napi látogatottságnál lehal, akkor ott inkább a kódot nézném át először, hogy miért is igényel ekkora teljesítményt. Egy normális VPN több ezres látogatottságot is el kell hogy bírjon.
4

Lehetséges...

janoszen · 2008. Jún. 30. (H), 22.56
Lehetséges, ha nagyon számításigényes feladatokat végez. :) Bár mondjuk nehezen tudom elképzelni, hány ezer paraméter kellhet ehhez.
3

Kérdések

janoszen · 2008. Jún. 30. (H), 22.56
Hali,

1. előttem szólók elmondták a problémákat a kérdéssel. Ezen felül lenne még kérdés: milyen VPS csomagod van, milyen oprendszer, milyen technológia stb.

Egyébként nem tudom, mennyit foglalkozol most a VPS-sel, de ha real szervert veszel, akkor vegyél rendes vasat és számíts rá, hogy egy nagyságrenddel megugrik a munkaigénye.

2. Ne tedd. Senki nem kattint bannerre manapság, senkit nem is érdekel, inkább próbálkozz valami alternatív megoldással.

3. Olcsó megoldás valszeg az, amin most vagy. Jó megoldás zsetonba kerül. Ha saját vas, akkor 200-300 ezer forint alsó hangon plusz havi 20 hosting plusz karbantartás. Ha ennél kevesebbet szánsz rá, akkor gondolkodj el azon, hogy a nyáron ezeöccá pengőért vett tornacsuka meddig tartott. :) És sztem gondolkozz el az üzleti modelleden. Szerény számításaim szeirnt 50e Ft havi bevétel alatt nem érdemes saját szervert üzemeltetni.