ugrás a tartalomhoz

Oldal átirányítása

Vrt · 2008. Jún. 3. (K), 16.20
Sziasztok!

adott egy domain amire most a www.valami.hu és a valami.hu is működik. Tartalom duplikálás elkerülése végett a valami.hu címre érkező kérdéseket át szeretném irányítani a www.valami.hu címre.

A php fájlokba szeretnék includolni egy másik php-t amiben valahogy ellenőrizném, ha valami.hu címet hívták be, akkor dobja át a www.valami.hu címre.

Ennek a php-nak a megírásában szeretném a segítségeteket kérni. Valamint ha a meghívott cím valami.hu/valami.php akkor ezt a kód ezt is átdobja a www.valami.hu/valami.php -ra? Vagy minden url-t külön kell lekezelni?

Sajnos .htaccess szerkesztésére ninncs lehetőség, valami php megoldás kellene.

Előre is köszi.
 
1

Átirányitás

zekov · 2008. Jún. 3. (K), 16.53
Talan valami ilyesmi.

if ($_SERVER['REMOTE_ADDR']=='valami.hu')
	{
		$url = 'www.valami.hu'.$_SERVER['REQUEST_URI'];
		header("Location: {$url}");
		exit;
	}
2

ha nincs ellenőrzés.

Vrt · 2008. Jún. 3. (K), 17.52
Szia!

Este kipróbálom. Én egy olyan módszerrel oldottam meg ahol nincs ellenőrzés. Egész egyszerűen csak redirect van.

- Véleményed szerint ha nincs ellenőrzés, akkor minden esetben mikor a www. taggal együtt hívják az oldalt, akkor kétszer hívja be? Vagy van ez annyira inteligens, hogy csak akkor veszi figyelembe a scriptet, ha www tag nélkül érkezett a kérés?
- Valamint még egy kérdés. Most olvastam itt egy cikkben, hogy ne használjuk a www.valami.hu domain, inkább valami.hu-t használjunk. Én ezt nem tudtam korábban, csak arra voltam ráálva, hogy ne legyen tartalomduplikálás, és inkább a www -t hagytam meg. A katalógusokba is így regeltem. Amennyiben fordítok a dolgon és a www -t elhagyom és a www tag nélkülire irányítok át,a robotokkal, a katalógusoknál vagy máshol ér hátrány engem azért mert www.-vel regeltem be? Tul. képp úgyis átlököm www-tag nélküli címre.

Mi a véleményed erről?

u.i:
A kód amit írtál nekem nem működik. Próbálgattam de nem irányít át sehogy. Kiszedtem és kiírattam echo val az server remote_addr és egy ip címet ad vissza, szóval nem kerül be a feltétel ágba sehogy. Vagy ez normális? Átfordítja automatica?

ui.2:

Én most így oldottam meg. Lesz szerintetek ezzel gondom?
     <?php
 if ($_SERVER['HTTP_HOST']=='valami.hu') {  
	header('HTTP/1.0 301 Moved Permanently');
	header('Location: http://www.valami.hu' . $_SERVER['REQUEST_URI']);
 }  
?>
Köszi

K
3

elirtam

zekov · 2008. Jún. 3. (K), 21.53
Igazad van, nem HTTP_ADDR, hanem HTTP_HOST, amugy oks.
4

szerver beállítás?

Bitman · 2008. Jún. 4. (Sze), 00.13
Helló!

Ugyan az általad kért megoldás már ismertté vált, de nem lenne mégis célravezetőbb és technikailag szebb a szerver tulajjal (gondolom fizetős tárhely) beállíttatni, hogy a szerver a valami.hu számára is a www.valami.hu által használt könyvtárat szolgálja ki? És akkor tárhelyből sem kell kettőt fenntartani.. Ha meg fizikailag 1 tárhely szolgálja ki a domaint, pl két külön alkönyvtár (vagy az egyik a tárhely gyökérből indul ki, a másik egy alkönyvtárból), akkor végképp nem értem a miértet...

Tényleg nem kötekedésből írtam, csak jótanácsként/kiváncsiságból.. Persze lehet én értelmeztem félre valamit, ez esetben sorry, kész vagyok már - ma kivételesen nem a melótól. :))

Üdv:
Bitman
5

én sem értettem

Vrt · 2008. Jún. 4. (Sze), 10.07
Bitman!

Ezt a dolgot én sem értettem. De azt az infót kaptam a admintól, hogy ezt nekem kell lekezelni vagy így vagy úgy.

De akkor még egy kérdésem volna..:))

Röviden a történet. Volt egy domain ami megváltozott erre a valami.hu -ra. Átállították elsődlegesnek az új domaint. A régit pedig átlökik az új címre. A tárhely nem változott. Sajnos több hivatkozás kering még a neten amik nem a régi domain gyökerére hivatkoznak, hanem egy konkrét aloldalra, (regicim.hu/regioldal.html) ami már nincs ott hiszen a holnap is megváltozott. Ha nincs lehetőségem htaccess kezelésére, hogyan tudnám az oldalakat konkrétan megfeleltetni az új tartalmaknak, vagy esetleg az összes ilyen régi hivatkozást is átirányítani az új lapra? Mert jelenleg ezekre 404 -es hiba jön.

Ötlet?

Köszi.
6

Hoszting váltás

Török Gábor · 2008. Jún. 4. (Sze), 10.16
Az admin ügyes, mert téged dolgoztat ahelyett, amit neki kéne megcsinálnia. Válts hoszting szolgáltatót. Vagy kérd meg őket, hogy a régi címet 301-es Redirect státuszkóddal irányítsák át az új doménre. Korábban már többször előjött a fórumban ez a téma, ld. VirtualHost konfiguráció.
7

átirányították-

Vrt · 2008. Jún. 4. (Sze), 14.44
Gábor!

A régi címeket átirányították. A probléma azokból a hivatkozásokból van, amik a régi címmel már a neten keringenek. www.regicim.hu/regioldal1.html. Na ezekre nem működik az átirányítás, 404 -es error-t kapok.

k