ugrás a tartalomhoz

társkereső cms

jozefinho · 2008. Május. 1. (Cs), 19.25
Üdv mindenkinek

Szeretnék egy társkereső oldalt csinálni a rendszeremhez, amely most épülget ki, de egyedül nem megy, s ezért szeretnék találni egy olyan cms rendszert amely csak és kizárólag társkeresőre, vagy ehhez nagyon hasonlóra épül...

tud valaki ilyet???

aki tud kérem segítsen!!!


előre is köszönöm szépen
 
1

specifikus igény

winston · 2008. Május. 1. (Cs), 20.30
szia

az igényed elég specifikusak, a cms meg inkább az általános igényeket elégíti ki. namost elképzelhető, hogy találsz ilyet -bár valószínűleg fizetőset-, de még ha találsz is, akkor is, nagyobb terhelés mellett már saját kód kell. javaslom inkább hogy valakit részesedésért/pénzért vegyél be, vagy bízz meg valakiket. esetleg szentelj rá több időt, és akkor egyedül is menni fog, igaz sok idő alatt :)
2

Saját kód?

Őry Máté · 2008. Május. 2. (P), 15.39
Nem értem, hogy miért kellene nagyobb terhelés esetén saját kód, vagyis azt, hogy miért jobb bármi is attól, hogy saját kódja van.
3

Általános vs. specifikus

janoszen · 2008. Május. 2. (P), 16.54
Mert ebből a szempontból az általános vs. specifikusban mindig a specifikus fog nyerni, ha értelmes emberek fejlesztik. Pl. én még nem láttam egyetlen dobozos rendszerben queue megoldást, ami akkor, ha masszívan sok képet töltenek föl, szükséges lehet.
4

nagyjából leírtad

winston · 2008. Május. 2. (P), 23.17
proclub nagyjából leírta, de azt azért még hozzátenném, hogy az általános kód rengeteg olyan extra funkciót / megoldást alkalmaz, amitől az általános lehet, de konkrét megvalósításnál, ahol ezekre nincs szükség, csak lassítja az oldalgenerálást. és itt vagy elkezded ezeket kivagdosni, vagy megírod a saját kódod. nagyobb rendszerekben ez konkrétan szerverszámban mérhető különbség.
5

skálázhatóság, adatbázis, cache

Hodicska Gergely · 2008. Május. 3. (Szo), 15.20
Ami eddig nem került szóba:

A legtöbb kész cucc esetén nem veszik figyelembe a skálázhatóságot, ami nagyobb terhelés esetén előjön, ezért egy kész cucc alkalmazásakor meg kell vizsgálni, hogy fogod-e majd tudni skálázni egyszerűen, vagy esetleg elég mélyen bele kell nyúlni.

Másik problematikus rész lehet az adatbaázis. Elég könnyen előfordulhat, hogy ami működik kisebb terhelés alatt, az nem fog nagyobb esetén. És ehhez jön még hozzá, hogy ha jó megoldások is vannak a rendszerben, akkor nagyobb terhelés esetén kénytelen vagy denormalizálni az adatbázisod teljesítmény szempontokat figyelembe véve. Ezt viszont "fölöslegesen" nem éri megcsinálni, mert plusz programozással jár.

Ezeken kívül cache-elés sem mindig van egy kész cuccban, ami szintén nélkülözhetetlen.


Üdv,
Felhő