ugrás a tartalomhoz

Modul-minta gyakorlati haszna

ksgy · 2008. Ápr. 28. (H), 17.52
hali

kicsit elkezdtem elmelyedni a js rejtelmeiben, a module-pattern cikket elolvasva kb felfogtam, hogy mit lehet vele csinalni, de gyakorlatban nem tudom elkepzelni, hogy pl hol lehet ennek haszna? tudna esetleg valaki egy peldat mutatni? :)

koszi!
 
1

Több fejlesztő / sok JavaScript

Poetro · 2008. Ápr. 29. (K), 02.28
Ha sok fejlesztő dolgozik együtt, vagy sok JavaScript filet illetve JavaScript függvénykönyvtárt használnak, előbb utóbb előjöhet a névterek ütközése. Például az egyik fileban felüldefiniálunk egy függvényt, amit már egy másik, beemelt függvény meghatározott. Ennek ugye, mint látjuk kellemetlen mellékhatása lehet, mondjuk a függvényünk, amiről azt gondoljuk tudjuk mit csinál, teljesen más feladatot fog végrehajtani (esetleg teljesen tönkreteszi az oldal működését).
Tehát a névterek használatára - mivel a JavaScript a Java-val ellentétben nem támogatja a névtereket - tökéletesen megfelelő. Másik lehetőség, hogy egy már létező objektumot / osztályt kiterjesszük valami új szolgáltatással.
2

koszi

ksgy · 2008. Ápr. 29. (K), 12.04
koszi, azt hiszem igy mar vilagos. mivel egyelore nem volt akkora munkam, hogy barhol barmi osszeakadjon, illetve alt csak 1 frameworkot hasznalok egyszerre, igy ezert nem futottam bele ezekbe.