ugrás a tartalomhoz

AddEmbeddedImage probléma

Fedor · 2008. Ápr. 23. (Sze), 18.06
Sziasztok!

Készítek egy alkalmazást, melynek az a lényege, hogy az előfizetőknek minden hajnalban elküldi egy adatbázis új elemeit a saját beállításai szerint. A levelek kiküldéséhez PHPMailer-t használok, a levél tartalmát pedig dinamikusan generálom az adatbázis adataiból, ami az előfizető beállításaitól függően más és más. A tartalom megjelenítésénél ikonokat is használok az egyszerűség kedvéért, de természetesen a tartalomtól függ, hogy mindegyik belekerül -e a levélbe, vagy sem (van -e státusú adat, amit az ikon jelképez). A képek a levélbe AddEmbeddedImage -el kerülnek bele, és itt kezdődik a gond. Ugyanis nem tudhatom, hogy melyik ikonra lesz szükség (hisz a tartalom dinamikusan generálódik), így kénytelen vagyok az összeset beágyazni. Viszont azok a képek, amelyekre nincs hivatkozás a levél forrásában, a kiküldött levélben mellékletként jelennek meg, amit viszont nem szeretnék.

Van esetleg valakinek tippje, hogy miképp lehetne áthidalni ezt a problémát?

Előre is köszi a segítséget.

Üdv,
Fedor
 
1

Dinamikus !== nem tudjuk mit tartalmaz

Poetro · 2008. Ápr. 23. (Sze), 20.22
Mivel a levél már készvan, amikor küldöd, és amikor az AddEmbeddedImage-et használod, ezért tudod mik lesznek benne, és csak azokat adod hozzá. Vmi módon csak ki tudod kalkulálni milyen ikonok lesznek a levélben.
2

Jellemzők.

s_volenszki · 2008. Ápr. 23. (Sze), 20.45
Nem teljesen értem, de ha minden igaz, te azért azt tudod, hogy összességében milyen típusú tartalmaid vannak.

Ezt bizonyára jelölöd is valahogyan, hiszen ha nem tennéd, akkor nem tudnád, hogy melyik előfizetőnek kell elküldened. Na most ha ez így van, akkor egy másik táblával (ikonok[ikonid,fajlnev]) kapcsolhatod az ikonok fájlneveit az adott témához. Ebben az esetben már a rekordok lekérdezésénél egy JOIN-nal megszerezted az ikonok fájlneveit.

pl.:
Előfizetők:
- vadászok
- autósok
- kerékpárosok
- orvosok

Bejegyzés típusok:
1 egészség
2 mozgásban
3 diéta, egészséges élet
4 bla bla bal

Na most ha diéta, egészséges élet 3-as típusú akkor a következőt történik

Az új bejegyzéshez ami ebben a témában keletkezik, hozzá kell rendelni, hogy 3-as típusú. Továbbá az ikonok táblában a hármas azonosítóval egy olyan ikon fájlnevét szerepelteted amin egy kosár zöldség van.

Mehet a véletlenszerű lekérdezés és a JOIN miatt vele együtt kijön az ikon fájlneve is.
3

pontosabban

Fedor · 2008. Ápr. 23. (Sze), 21.08
Első lekérdezés: előfizetők
Lekérdezésen belül újabb lekérdezés: a tartalom tábla új bejegyzései az adott előfizető előre megadott preferenciái alapján. A végeredmény egy többsoros tábla, amelynek egyik oszlopában a hosszas szöveges magyarázat helyett ikon van, ami négyféle lehet. A táblázat sorait hozzáfűzéssel egy változóban tárolom le, és a belső lekérdezés lefutása után hívom meg a PHPmailert, hogy rakja össze a levelet, aminek a tartalma a táblázatot tartalmazó változó. A gond az, hogy a a levél fejléce fix.

Most, így szabatosan összefoglalva, tényleg úgy tűnik, hogy mégis megoldható néhány újabb változó bevezetése az ikonok figyelésére, hogy csak azokat a képeket rakjam bele a fejlécbe, amelyek a belső lekérdezésben már szerepeltek. Úgy látszik, a munkaidő vége fele már nem nagyon fogott agyam, mert akkor még nem láttam erre lehetőséget :-)

Köszi az inspirációt! Remélem reggel mostmár menni fog...