ugrás a tartalomhoz

Információk legkérdezése Sendmail állapotáról.

s_volenszki · 2008. Ápr. 18. (P), 14.13
Sziasztok!

Szeretném kideríteni php segítségével, hogy hány levelem van spool-ban Sendmail-nél, mennyi a queue time ás a send amount.

Lehetséges?
 
1

Miért is?

janoszen · 2008. Ápr. 19. (Szo), 19.08
Miért szeretnél Te ilyet tenni? És miért PHP-ból? Én azt javasolnám, hogy inkább valami háttérben futó processz kérdezgessen, a PHP meg őtőle.

Egyébként nézd meg a munin-t, abban láttam ilyen grafikon-csodákat (például az én szerveremé itt: https://secure.pasztormuvek.hu/munin/ ) szerintem, ezt be tudod configolni arra, amire szeretnéd. Postfixben tudnék többet segíteni...
2

Igazából...

s_volenszki · 2008. Ápr. 20. (V), 11.23
...csak lustálkodni akartam egy kicsit. Elmondom miért:

Van több hozzáadott site egy cPanel2 tárhelyen, ahonnan a minden féle email-ek (kapcsolatfelveő, visszaigazoló, hírlevél stb.) SwiftMailer-rel mennek ki Sendmail kapcsolattal, viszont a Sendmail 90 máspodpercenként max. 20 levelet vesz át küldésre, ezen felül 90 perc várakozással büntet.

Gondoltam a levél küldését azzal kezdem, hogy megnézem, mennyi van éppen queue-ben és ha befér még a 20-ba akkor küldöm, ha nem betárolom és amikor jön a következő levél (egy újabb megkeresés vagy valami) akkor bepaszírozom az elmaradt levelet is.

De ezt elvetettem, többek között azért, mert csak php-ből tehetném meg, hogy a Sendmail állapotát firtatom, meg azért, mert egyszerűbnek tűnik csinálni egy levél gyűjtőt (egy kimenő postafiókot) és cronból 3 percenként 20-at kiküldeni belőle.

Bármelyik site-on elkészül egy levél, akkor azt betárolom, a cron meg küldözgeti.
3

Why?

janoszen · 2008. Ápr. 20. (V), 12.27
Miért nem konfigolod be a sendmailt, hogy úgy dolgozzon, ahogy Neked kényelmes? Vagy használsz egy másik MTA-t akár helyileg? Vagyis bocs, hülyeséget kérdezek, gondolom nem Te üzemelteted a sendmailt... vagyis inkább villanyosíts föl a körülményekről, hátha tudok egy ötletet adni.
4

Nem én üzemeltetem.

s_volenszki · 2008. Ápr. 20. (V), 14.18
Nem én üzemeltetem, csak elérem mint szolgáltatást, azaz abból kell gazdálkodonom amit a szolgáltató ad.
5

Jaj...

janoszen · 2008. Ápr. 20. (V), 16.44
Akkor jaj és valszeg nem fogsz tudni lekérdezni az állapotáról se túl sok mindent. Pl a Postfixnél a qshape-t csak rootként lehet futtatni.