ugrás a tartalomhoz

save password XMLHttpRequest post használata esetén

sirkalmi · 2008. Ápr. 9. (Sze), 17.24
Szervusztok!

XMLHttpRequest post metódusát alkalmazva küldök felhasználónév + password adatokat. A problémám az hogy mivel nem onsubmit eseményre küldöm az adatokat hanem onclick-re, (aminek jó oka van) ezért a böngésző nem kínálja fel a lehetőséget, hogy eltárolja-e a jelszót. Mivel lehetne ezt kikényszeríteni?

Válaszokat nagyon köszönöm!

--
sirkalmi
 
1

cookie

duplabe · 2008. Ápr. 9. (Sze), 21.33
miért nem mented cookieba? ezt rögtön jsben is meg tudod csinalni, esetleg kinyomhatsz egy ablakot is, hogy rákérdezz, menteni akarja-e az adatait. ezzel kb. olyan érzete lesz, mint amikor a böngésző menti.

de ez csak egy ötlet, lehet rá lehet venni a böngészőket, hogy mentsék így is a jelszavakat. bár kétlem...
2

miért nem submit?

Poetro · 2008. Ápr. 10. (Cs), 00.32
Igen csak jó oka kell hogy legyen, hogy nem submit-tal küldöd el a formot, mert akkor minden úgy működne, mintha formot küldenél, és felkínálná a mentést is.
3

nameg az enter...

Szekeres Gergő · 2008. Ápr. 13. (V), 11.11
amúgy mi a gyakorlati különbség a hátrányokat leszámítva? :/
4

Gyakorlati különbség minus hátrányok?

Poetro · 2008. Ápr. 16. (Sze), 15.52
A gyakorlati különbség csak annyi, hogy ugye a form-nak (általában) működnie kell AJAX és/vagy JavaScript nélkül, tehát eleve úgy érdemes az AJAX-ot rákapcsolni, mintha elküldené. Ugyanakkor nem látok semmi előnyt abban, hogy miért jó, ha nem form elküldésre történik a form elküldése, miért szükséges a link / más megoldás, mikor CSS-el mindent szépen lehet formázni, vagy akár képet is lehet használni form küldésére.