ugrás a tartalomhoz

PHP - MySQL HelpDesk

figyuri · 2008. Ápr. 7. (H), 09.09
Sziasztok, -keresek egy HelpDesk "szerű" programot (PHP-MySQL), mely szabadon használható, átírható. Tud valaki ajánlani valamit ?

Köszönettel : -figyuri-
 
1

Mire gondolsz?

janoszen · 2008. Ápr. 7. (H), 10.18
Mit értesz HelpDesk-szerű programon? Kicsit bővebben fejtsd ki légyszi, hogy mire vágysz, mert erre értelmesen nem lehet válaszolni.
2

nem keresel, hanem...

TeeCee · 2008. Ápr. 7. (H), 10.39
...csak mondod, hogy keresel :P

gugliban: 'helpdesk in php, mysql' erre keresve nekem használhatónak tűnő linkek jöttek...
3

kicsit bővebben & kerestem

figyuri · 2008. Ápr. 7. (H), 11.21
Mit értesz HelpDesk-szerű programon? Kicsit bővebben fejtsd ki légyszi, hogy mire vágysz, mert erre értelmesen nem lehet válaszolni.

RE: Elsősorban az informatikai jellegű problémák megoldásának elősegítésére szeretnénk használni, a kollegák (felhasználók, helyi rendszergazdák) interneten keresztül elküldhetik a problémát, igényüket (jelenleg ez e-mail útján valósul meg). Az így beérkező jelentések, feladatok egy központi ügyintéző által kerülnek kiosztásra, az illetékes szakember megnézheti az adott gép összes paraméterét, mielőtt kimegy a helyszínre. Miután megoldotta a problémát, a rendszerben lezárja az ügyet egy kis megjegyzéssel kísérve. Ha valamilyen lényeges változtatást eszközölt az adott konfiguráción, azt az adatbázisban is rögzíti. Persze egy pontos gép-felhasználó hozzárendelést, valamint az adott munkaállomás hardver-szoftver nyilvántartását is adatbázisba rögzíteni kell. Bármikor visszanézhető az elvégzett munkák, változtatások, stb.,
Valószínű a későbbiekben minden féle-fajta statisztikákra is szűkség lehet...

...csak mondod, hogy keresel :P

gugliban: 'helpdesk in php, mysql' erre keresve nekem használhatónak tűnő linkek jöttek...

RE: - persze, ezeket én is kipróbáltam, 1-2 –öt le is töltöttem, de nem találtam olyat amit átírhatok, saját igényeim szerint. Ezért gondoltam hátha valaki már talált egy használhatót, s ajánlani tudja...

Köszi : -figyuri-
4

Bug tracking

janoszen · 2008. Ápr. 7. (H), 13.26
Sztem Neked egy bug tracking rendszer kell. Trac, Mantis, Bugzilla... lehet próbálkozni. :) Ha nagyot és profit akartok, akkor Jira, de az katonatiszt-jellegű. Amit át tudnál írni? Háááát... sok szerencsét. :)
5

Trac

virág · 2008. Ápr. 7. (H), 13.35
Szia,

én most próbáltam ki a Tracot (Wiki alapú) és bár nem pont "HelpDesk" :), de szerintem a célnak pont megfelel, nem is túl bonyolult és szerintem kibővíteni sem lehetetlen. Egy próbát biztosan megér. Mi élesben is használjuk és bevált.

http://trac.edgewall.org/
7

Hajszálnyit fapados

janoszen · 2008. Ápr. 7. (H), 21.01
A trac szerintem egy hajszálnyit fapados. Pl. ha új milestone-t akarsz fölvinni, akkor uzsgyi szerver konzol, trac-admin a barátod. Engem ez nem zavar, de van, akiket valszeg igen. ;)
8

admin plugin

zila · 2008. Ápr. 7. (H), 21.49
Pont ezért teszi fel az ember elsőként a TracWebAdmin plugint :))
Ez egyébként az alaprendszer rész lesz/lett...
9

Off: Akinek kell...

janoszen · 2008. Ápr. 8. (K), 01.05
Nem tudom, nekem még nem az a változat jött le. :P De végső soron mindegy, úgyis 4 konzol van nyitva "at all times", a böngésző meg nem feltétlenül. :) Nem szeretek klikkelgetni, messze van az egér. :P
6

Az én 5 forintosom

zila · 2008. Ápr. 7. (H), 14.04
Ha nem kell SCM (Sourcecode management á la trac) és nem kell bugzilla/mantis/jira szintű összetettség, akkor drupal és projects modul segítségével hamar össze lehet dobni egy egyszerű ticketing rendszert. Ezt aztán lehet módosítani is viszonylag könnyen. Bár módosítani a Bugzillát is lehet (perl), Mantis-t is (PHP), Trac-et is (Python).

Trac egyébként baromi jó cucc, egyetlen nagy hiányossága, hogy nem tud több projectet kezelni. Vagyis 1 project 1 repo, 1 trac ami azért nem túl életszerű egy fejlesztő cégnél :)
10

Call to undefined function ldap_connect

figyuri · 2008. Ápr. 22. (K), 11.58
Sziasztok, -keresgeltem, s vegul ezt valasztottam : www.helpdeskreloaded.com
-mukodik, s raadasul ertheto szamomra is, tudom modositgatni.
Na persze a gondok ezzel meg messze nem oldodtak meg, mert azt szeretnek, hogy hasznalja az LDAP -ot.
Az ldap.php file :

<?php

// LDAP variables
$ldaphost = "ldap://192.168.1.1";  // your ldap servers
$ldapport = 389;                 // your ldap server's port number

// Connecting to LDAP
$ldapconn = ldap_connect($ldaphost, $ldapport)
          or die("Could not connect to $ldaphost");

?>

-s ezt a hiba üzenetet kaptam :
Fatal error: Call to undefined function ldap_connect() in C:\AppServ\www\latogatoi\ldap.php on line 8
-megneztem a neten, s mindent ami le volt irva kiprobaltam :
a php.ini -be a extension=php_ldap.dll elöl kitöröltem a ; -t, a php_ldap.dll -t atmasoltam a system32 könyvtárba (amúgy ezt feleslegesen mert eredetileg ez szerepelt a php.ini -be :
; Directory in which the loadable extensions (modules) reside.
extension_dir = "C:\AppServ\php5\ext" -de ezt is atirtam ...windows\system32 -re), újraindítottam, de semmi sem valtozott.
Gepem : windows xp alatt PHP Version 5.1.6

Van valakinek valamilyen 5 -lete a hibara ? -mindent kipróbálok !!! Köszönettel : -figyuri-
11

Betöltött modulok?

janoszen · 2008. Ápr. 22. (K), 20.03
php -m vagy phpinfo() mit mond? Be van töltve az ldap modul? Ha nem, akkor érdemes valami kész WAMP stacket fölhúzni fejlesztésre vagy valami virtualizált megoldásba föltenni egy Linuxot, mert Windowson hagyományosan szopás Apache-ot telepíteni.

Arra is figyelj majd később, hogy az LDAP modul alapból 2-es protokoll verzióval csatlakozik, amiért minden mai LDAP szerver elhajt a vérbe, ezt át kell állítanod 3-as verzióra.
12

Tudja az, csak kerni kell

zmb · 2008. Ápr. 22. (K), 20.38