ugrás a tartalomhoz

ugráló, mármint a képernyőn ide-oda mozgó megjelenés

másik anna · 2008. Már. 21. (P), 12.52
Sziasztok!

Ha valakinek lenne ideje rápillantani www.e-smoker.hu-ra nagyon megköszönném.
Az oldal: egymásba ágyazott fix szél.hossz-ú táblázatok, php, mysql.
Még zörög és van mit javítani rajta, de amiről pl. fogalmam nincs hogy miért van: a menüpontok között mozogva mindig arrébb ugrik kicsit az egész. Kérek szépen tippeket a megoldásra, de egyéb jó tanácsnak is örülök.

másik anna
 
1

scrollbar probléma

griphons · 2008. Már. 21. (P), 13.30
Ez Ie alatt nem gond, mert az ie mindig kirakja a függőleges gördítősávot, a ff viszont csak akkor, ha magasabb a tartalom, mint ami a képernyőbe befér.
A megoldás (egy lehetséges): rakd ki mindig a scrollbart. A css-be a body tulajdonságai közé tedd be, h
overflow: scroll;

Persze így majd alul is lesz egy inaktív gördítősávad, de az oldal nem látszik majd ugrálni.
2

kifinomultabb eszközök

gex · 2008. Már. 21. (P), 14.12

html {
    overflow-y: scroll !important;
}
3

hmm

drlexer · 2008. Már. 21. (P), 14.28
IE(6/7)-ben nem a scrollbar miatt van, a tartalomba beszúrt képek miatt csúszkál ide-oda pár pixelnyit az egész oldal. Ha letiltom a site-on belül az összes képet, akkor mindig ugyanolyan széles, és nem csúszkál el semerre. A képeknél és a szöveg konténerén érdemes lenne megnézegetni a margin és padding beállításokat, az IE ugyebár némileg másképp értelmezi ezt, mint a FF.
4

tablazat nem erre valo

ksgy · 2008. Már. 21. (P), 14.35
(Epito jellegu kritikanak szanom:)
Szerintem ird ujra az oldalt div elemekkel. A tablazat nem erre valo, azontul, hogy me'g ha tablazat mellett is dontesz, akkor sem kell ennyi tablazatot egymasba agyaznod, mert: 1: nagysagrendekkel nagyobb lesz a kodod, 2: ilyen "megmagyarazhatatlan" hibakkal fogsz talalkozni, es ezt kideriteni, hogy valojaban miert is ugral, eleg idoigenyes feladat - saccra azt mondom, hogy a tartalmi reszen belul van egy olyan sor/kep/blokk elem, amit nem tud ket sorba torni a bongeszo, ezert szetnyomja a tablacellat a tartalom 1-2-3px-el. Ha nem foglalkoztal meg dives oldalakkal, akkor kb 3 nap egy ilyen oldalt osszedobni (persze ha a html fuggetlen a php-tol), ha foglalkoztal mar, akkor kb 1 :) En azt mondom, fuss neki divekkel, tanulsz is, es kesobbiekben is hasznat veszed majd a tudasnak.
5

Megemésztve, köszi.

másik anna · 2008. Már. 21. (P), 19.21
Oké ksgy, tényleg rongy a kód, meg én is unom az állandó szöszözést. Megpróbálom ahogy írod, de azért előtte analitikai szempontból végigmegyek a többi tippen. Első körben letiltom a képeket. Mindenkinek nagyon köszönöm, jó nagy söröket és sonkákat kívánok a hétvégére.

Sziasztok, Anna