ugrás a tartalomhoz

A kurzor z-index-ének állítása

Velias9 · 2008. Már. 6. (Cs), 17.54
Sziasztok!

A kérdésem az, hogy meglehet-e oldani, hogy a kurzor ne legfölül, hanem egy réteg (div) alatt helyezkedjen el. A célom az, hogy egy div egyfolytában követné a kurzort, de nem tudom a kurzor mellé rakni, ha pedig alatta van, akkor meg nem lehet kattintani semmiféle linkre. Ezért kéne a kurzort a div alá rakni.

Előre is köszönök minden segítséget!
 
1

így nem

zzrek · 2008. Már. 6. (Cs), 19.00
Nem lehet a kurzort div alá tenni. Azt viszont meg lehet csinálni, hogy nem egy divet mozgatsz, hanem 4 divet, középen egy pixelnyi lyukkal. A lyukat eltakarja majd a kurzor, nem fog látszódni. ;-)
2

Thanks

Velias9 · 2008. Már. 7. (P), 15.06
Köszi, ez nekem is eszembe jutott, de gondoltam, ha megoldható, akkor kerülöm a használatát.
Mindenesetre nagyon szépen köszönöm!
3

ötlet

zzrek · 2008. Már. 8. (Szo), 11.17
Van még egy ötletem:
rendesen a divet a kurzor alá teszed, mozog vele együtt. Ha kattintasz, a clicket a mozgó div kapja meg. Megvan a kurzor koordinátája, ezekután már csak meg kell keresned, hogy mi volt a div alatt és meghívnod annak a click eseményét (persze ez nem egyszerű és minden kliknél végig kell mászni a domon, megnézve az elemek pozícióját, de megoldható) (Ráadásul pl. linkeknél okosan kell csinálni stb. Nem minden esetben teljesen jó ez a módszer természetesen)
4

Esetleg...

Velias9 · 2008. Már. 8. (Szo), 13.54
Erre is gondoltam, de nagyon lassú és bonyolult lenne a script.
Azonban valamit nem tudok: ha esetleg mégis így oldanám meg, akkor hogyan tudok mesterségesen kattintást előidézni egy bizonyos rétegen?
5

katt

zzrek · 2008. Már. 8. (Szo), 16.53
Nem biztos, hogy lassú lenne. Több módszer is lehetséges, a feladattól függően. Pl. előre fel lehet készülni, hogy mely elemek fölé viheti a kurzort, és akkor csak azokon közül kell kiválasztani, hogy melyik fölött van (ráadásul a ciklusnak csak kattintás esetén kell lefutnia, szóval nem lesz zavaró). Mesterségesen nem lehet kattintást előidézni, de ugyanazt a függvényt meghívhatod, mint ami akkor futna le, ha tényleg rákattintanál.
7

pl jquery

gex · 2008. Már. 8. (Szo), 17.00
8

rettentő rossz ötlet

gex · 2008. Már. 8. (Szo), 17.02
én például szövegkijelölésre is használom a kurzort és egy ilyen oldalhoz valószínűleg nem térnék vissza.
6

még egy ötlet

zzrek · 2008. Már. 8. (Szo), 16.57
Esetleg a feladattól függően az is lehet hogy jó megoldás, hogy félig áttetszővé teszed az elemeket amikor elkezdődik a művelet, és a kurzorral együttmozgó divet az áttetsző elemek alatt viszed.
9

sajna nem jó...

Velias9 · 2008. Már. 10. (H), 15.58
A megoldásnak teljesen felül kéne lennie. És az már a flash miatt is probléma, de arra kitalálnék valamit.
Van még valami, amit meg szeretnék kérdezni. Olvastam valami layer nevezetű div-hez hasonló képződményről, amiből ki lehet vágni alakzatokat. Ezzel mi a helyzet?