ugrás a tartalomhoz

IP tiltása weboldal elérésre

adchef · 2008. Már. 3. (H), 21.04
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valamilyen mód arra, hogy egy html oldalt láthatatlanná, ill. nem elérhetővé tegyek egy bizonyos IP cím vagy tartomány számára?
 
1

Google barátunkat kérdezted?

sly · 2008. Már. 3. (H), 21.38
Én megkérdeztem volna a google-től így: http://www.google.hu/search?hl=hu&q=htaccess+ip+block
2

Köszönet

adchef · 2008. Már. 4. (K), 01.19
Köszönöm a tippet. Az az igazság, hogy azt sem tudtam, hogy mit kérdezzek tőle :)
3

máshogy kérdeztem volna

gex · 2008. Már. 4. (K), 02.14
én azt kérdeztem volna, hogy "website ip block", mivel a htaccess már maga a megoldás és arra ritkán van alkalmunk keresni. ;)
4

fix ip

killroy · 2008. Már. 4. (K), 11.08
De ez az ip blocking gondolom csak addig vonatkozik amig nem változik meg az ip-je a blokkolt látogatónak.
Véglegesen csak a fix ip-seket lehet blokkolni. Ugye?
5

fix ip

Drawain · 2008. Már. 4. (K), 11.26
Éppen te mondtad ki a megoldást a kezdő hozzászólásban :) Blokkolj ip-tartományt -, vagy blokkolj mindenkit kivéve egy ip-tartományt vagy saját ip-ket. Így a dinamikus ip-k nem zavarhatnak be.
6

iptables

janoszen · 2008. Már. 4. (K), 17.50
A szerverben beteszed az IP tartományt a DROP sorba vagy megfelelő hasonló alkalmazásba. Inkább azt áruld el, ezzel mit szeretnél elérni, mert otthoni felhasználókat ezzel nem fogsz tudni tiltani.
7

ip tiltás

adchef · 2008. Már. 5. (Sze), 11.14
Gyakorlatilag arról van szó, hogy néhány barátommal csinálunk egy weboldalt egy bizonyos témában. Van ebben a témában egy másik oldal is, akinek a készítője gyakorlatilag lopja ill. másolja a tartalmat tőlünk. Ha az oldalunkon bármiféle változás történik az nála is megjelenik napokon belül. Ez odáig fajult, hogy a legapróbb dolgokat is utánozza, sőt a domain nevét is megváltoztatta, hogy a mienkre hasonlítson. Enyhén szólva idegesítő a dolog. Arról nem is beszélve, hogy úgy állítja be a saját oldalán, mintha mi lopnánk tőle. Ezért gondoltam, hogy el kéne rejteni valahogy az oldalunkat a jóember elől, mert már unom, hogy más tollával ékeskedik. De úgy látom, hogy ennek az Ip kitiltásnak nem sok eredménye lehet a mi szempontunkból, mert ugye elég ha egy másik gépről nézi meg az oldalt.
Azért nagyon köszönöm a segítségeket mindenkinek.
8

Jogi út

janoszen · 2008. Már. 5. (Sze), 11.18
Ezt tipikusan nem tudod IP tiltással megoldani, kell küldeni egy ügyvédi felszólítást neki plusz a szolgáltatójával is érdemes felvenni a kapcsolatot plusz a Google-nak is lehet egy DCMA levelet küldeni, aminek hatására kiveszik a keresőindexből.

Érdemes ezt elolvasni: http://lorelle.wordpress.com/2006/04/10/what-do-you-do-when-someone-steals-your-content/
9

(c)

sly · 2008. Már. 11. (K), 14.49
Azért a "Copyright" ugye ott van az oldal alján?
10

Finom szivatás

Heilig Szabolcs · 2008. Már. 11. (K), 18.50
Első körben mindenképp érdemes lenne a copyright irányból tisztába tenni, és félhivatalos úton rendezni a dolgot. Gondolom nem a tartalom átvételével van a gond (azzal nem kéne, az rossz hozzáállás), hanem azzal, hogy azt nem hogy forrásmegjelöléssel nem látja el, de még azon felül, hogy a magáénak mutatja, még titeket vádol lopással (bocsi a kacifántos mondatért). Azért ez kicsit más kategória (bicska nyitós).

Ha tényleg ilyen helyzettel állnék szemben, valószínű "huncutkodnék". Ha ismert az illető IP címe, nem tiltanám, mert akkor egyből feltűnik neki a dolog és vált. Helyette inkább megpróbálnám beazonosítani valahogy, pl. ismert pillanatnyi IP cím alapján a kliensnek cookie-t küldök.

Onnantól, hogy be van azonosítva, finoman módosítanám csak az ő irányában az adatokat. Pár fake cikk a felhozatalba és minden cikkben 1-2 szó random lecserélése másikra, illetve direkt helyesírási hibák bedobása itt-ott elvétve (programból szövegcsere). Feltűnő ne legyen copy+paste alatt, de ha végigolvasod, zavaró legyen. Szép lassan leszoknak arról az oldalról, de legalábbis egy időre kis csúf bosszút álhattál. :)
11

Ip tiltás

adchef · 2008. Már. 13. (Cs), 13.27
A "copyright" kint van az oldalak alján. Sőt az illetőt ismerem, névvel, címmel, telefonszámmal, cakpakk. Igazad van végül is. Nem az a fő gondom, hogy átveszi a tartalmat, hanem, hogy úgy állítja be, mintha azt mi tőle loptuk volna, pedig szegénykémnek köze nincs ahhoz, amiről az oldalunk, sőt az ő oldala is szól. Odáig merészkedik, hogy megpróbálja átcsábítani magához nemcsak az oldalunkat látogatókat, de a szakértőinket is, akiket mi kértünk fel és, akik sokat segítenek az oldal tartalmát illetően. Teszi ezt olyan hangvételű e-mailekben, amik ránk nézve eléggé sértők és megalázók.

A helyzet az, hogy mi, akik készítjük az oldalt nem vagyunk profi webszerkesztők. Tisztában vagyunk vele, hogy az oldalunk avatott szem számára biztosan sok hibát tartalmaz és lehetne profibban is csinálni. Inkább ahhoz értünk, amiről az oldal szól. Annak ellenére, hogy csak néhány hete működünk a visszajelzések pozitívak, már ami a tartalmat illeti. És ez a lényeg azt hiszem.

Az az igazság, hogy meguntam már az állandó harcot vele. Elegem lett a sértegetésekből, vádaskodásokból, rágalmazásból és abból, hogy ezekre állandóan reagáljak és mentegessem magunkat, miközben tudom, hogy nekünk van igazunk.

Sajnálatos, hogy vannak ilyen emberek, de a helyzet jelenlegi állása szerint nem sokat tehetünk ellene. Talán ha egyszer a nyakát a kezem közé kaphatom, elbeszélgetek vele erről-arról. Addig meg kénytelenek vagyunk eltűrni, amit csinál.

Mindenesetre mégegyszer köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat!
12

IP cím kitiltása

Tashi · 2008. Szep. 3. (Sze), 18.20
Sziasztok!

Én is szeretnék ezzel kapcsolatban valamit kérdezni! Méghozzá azt hogy bár mind nagyon jó és szép és segítő amiket ide írtatok, de sajna még nem tudok angolul! Nem tudná valaki nekem leírni a kódot, amelyet a HTML kódok közé kell beillesztenem, mellyel kitilthatok egy IP címet?
13

Semmit

janoszen · 2008. Szep. 3. (Sze), 19.35
Semmit nem tudsz a HTML kódok közé "beilleszteni". Ehhez szerver oldalon kell működni. Mint fentebb olvashattad, nincs sok értelme az IP tiltásnak, ugyanis az otthoni felhasználók IP címe állandóan változik, ergó így senkit nem tartasz távol az oldaladról.
14

Jó ötlet:

Oregon · 2010. Dec. 1. (Sze), 13.57
Jó ötlet: :)
http://href.hu/x/dvii