ugrás a tartalomhoz

Érdekelne Titeket egy olyan magyar oldal ami könyvjelzőket készít?

kisPocok · 2008. Feb. 25. (H), 12.58
Üdv, idáig anonímként olvastam a weblabort, de most elszántam magam és kérdezni szeretnék az olvasóktól, így regisztrltam.
Jelenleg elkezdtem egy ötlet alapján egy új oldalt készíteni. Remélem nem baj, ha egy kis piackutatást végzek itt (is). Tehát:

Érdekelne Titeket egy olyan magyar oldal ami könyvjelzőket készít? (Like Digg) Bár kicsit másképpen szeretném megközelíteni a dolgot. iGoogle szintü rendszeren dolgozok(drag and drop elemek meg miegymás...), de nem RSS beolvasós oldalra gondoltam. Abból van már egy tucat. Szeretnék egy olyan kezdőlapot létrehozni, amit bárki személyre tud szabni izlése és érdeklődési köre szerint.

A hangsúlyt a mobilitásra fektetem: szeretném ha a könyvjelzőitek ezentúl mindenhonnan elérhetők lennének. Ezt egy rövid e-mail regisztráció alapján oldanám meg.

A késöbbiekben szeretnék statisztikát mérni és link banként funkcionálni. Keresési lehetőséggel és miegymással. Felhasnzálók közötti kezdőlapok megosztása, miegymás.

Ezek a rövid ill. kicsit hosszabb távú terveim. Mi a véleményetek róla?


Egy hasonló oldalon már felvetettem ezt a témát, egy dologt kiszeretnék emelni belőle:

Miért lenne jobb mint a digg, vagy a del.icio.us?

Szeretnék konkrétan jómagyar linkekre öszpontosítani. Valamint egy Digg elég gyenge lenne egy kezdőlapnak szerény véleményem szerint. Ezt meg konkrétan kezdőlapnak készítem.

Várom válaszaitokat, köszönettel és üdvözlettel:
kisPocok
 
1

Én úgy tudom...

vbence · 2008. Feb. 25. (H), 13.28
hogy a digg pont a kezdőlapban erős. - Feljönnek a friss kúl cuccok, nem ezer új bejegyzést kell átnézned, hogy miújság. Az a fajta "kezdőlap", hogy beteszem egy oldalra a gyakran látogatott lapjaimet nem hiszem, hogy létezik. Pont erre való az RSS, hogy egy helyről lássam, hol van új anyag fent.

Kis haszánkban, amég a startlapot használják, persze bármit be lehet futtatni, kérdés, hogy elég tőkéd van-e marketingre, hogy elérd a kritikus tömeget, mert magától semmi nem lesz.
2

Tartalmilag nem, de amúgy szorosan...

s_volenszki · 2008. Feb. 25. (H), 20.56
Szia!

Tartalmilag nem, de amúgy szorosan kapcsolódik a gondolat, amit írok neked.

Nemrég voltam egy konferencián, történetesen a Marketing tervezés címűn a Kongresszusi Központban.

Sok okos dolgot hallottam, közük a következőt is, piackutatás témakörben:

Megkérdezték egyszer Henry Ford-ot, milyen piackutatást végzett, mielőtt legyártotta az első T modellt?

Ezt válaszolta:

"Ha megkérdeztem volna mit akarnak, azt mondták volna, egy jobb lovat!"

Ez annyit jelent, hogy a piackutatást a célcsoportban végezd, ellenkező esetben a klasszikus nem vevők fognak érvelni, azzal, amiért nem vesznek!

s_volenszki