ugrás a tartalomhoz

Nem sikerült működésbe hoznom a PHPShop-ot

hali · 2008. Feb. 12. (K), 15.50
Sziasztok !

Szeretnék webshoppot csinálni és találtam egy jó alanyt méghozzá a phpshop-ot http://www.phpshop.org/
Viszont van egy kis problémám... mivel nemvagyok programozó ezért nehéségeim vannak ezzel kapcsolatban és kéne kis segítség hogy betudjam indítani... localhost-on probálkoztam idáig a beindításával méghozzá az EasyPHH-vel idáig nincs is gond... de mikor letöltöm a phpshop-ot berakom a megadott mappába és elakarom inditani localhost-on böngészővel akkor ezt kapom válasznak:

Warning: require(./WEB-INF/etc/config.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in C:\Program Files\EasyPHP\www\index.php on line 80

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required './WEB-INF/etc/config.php' (include_path='.;./WEB-INF/;./WEB-INF/modules') in C:\Program Files\EasyPHP\www\index.php on line 80

valami gubanc van ... na most van ey ugy nevezett dokumentation mappa miben evan irva egy readme-ben hogy mit is kéne csinálni vele de nekem ez magas angul is van meg... huh szal jah kéne segítség.

Ha esetleg valakinek van egy működője és elküldené nekem azt megköszönném egy sima phpshop natur beállításokkal elég lenne mert én nemtom elindítani ... kérlek segítsetek !

Válaszaitokat előre is köszönöm !
 
1

Webshopot üzemeltetni is kell...

janoszen · 2008. Feb. 12. (K), 17.24
Üdv,

a Webshop elkészítésének csak az egyik része a telepítés, a nagyobb része az üzemeltetés. Sajnos az is technikai hozzáértés igényel, ugyanúgy, ahogy a telepítés. Javaslom, hogy valamilyen módon szerezz magadnak állandó, szakavatott segítséget ehhez, mert könnyen a vevőid bosszúságává válhat az oldalad.

Egyébként a hibaüzenet annyit mond, hogy hiányzik a nevezett fájl, azaz valószínűleg a konfigurációt nem csináltad meg.

János
2

Help !

hali · 2008. Feb. 12. (K), 20.37
Hali !

Rendben van hogy nem csak beüzemelni kell az oldalt hanem fenn tartani is ! DE az most a másik része a dolognak... tudom tisztában vagyok vele hogy az is körülményes mert programoztam php-t 1 évig de az édes kevés volt hogy megtanuljam de ezek a kész shoppok azért barátságosabbak így majdnem készen mint az üres TXT vagy jegyzettömb :)))

Szal nekem kell egy működő webshop kb 1 héten belüll fontos lenne... kérnélek titeket aki tudja hogy hogy kell elindítani a phpshop-ot AZ segítsen kérem az üzemeltetés az a holnap problémálya ! Az van meg íra a nagy könyben minden napnak megvan a maga problémálya most az elindítás a gond a többi nem érdekel kérlek titeket aki ismeri a phpshop-ot az segítsen csak beüzemelni mármint elindítani !

Köszönöm !
3

Nem értettél

janoszen · 2008. Feb. 12. (K), 22.46
Sajnos nem értetted meg a mondanivalóm lényegét, mert elvakultan a saját igazadat szeretnéd és nem hallgatsz meg. Te nem segítséget szeretnél, hanem hogy valaki oldja meg, amit Te nem tudtál.

Mint írtam fent (de bizonyára elkerülte figyelmedet) a megfelelő fájl (config.php) hiányzik a hibaüzenet szerint. Ebből arra következtetek, hogy valahol van egy minta config.php, amit a tárhelyed beállításainak megfelelően módosítani kell és át kell nevezni config.php-re.

Még egyszer felhívnám a figyelmedet, hogy hét év webes tapasztalattal a hátam mögött nem ajánlom hogy átfogó üzleti terv, szakértelem és pénzügyi háttér nélkül webshopot nyiss. Láttam már webshopot és láttam már webshopot becsődölni is.

Ezen felül légyszíves tiszteld meg a fórum közönségét azzal, hogy a mondataidat nem csak behányod, hanem tagolod és ügyelsz a helyesírásra.
4

táblák, config fálj létrhozása

solkprog · 2008. Feb. 12. (K), 22.59
Ha mégise fogadnád meg a proclub tanácsát. És csak azért is továbbméssz a saját fejed után akkor:
WEB-INF/docs/INSTALL.txt ben le van írva minden (igaz angolul) (kiindulási pontnak talán a jó: http://www.webforditas.hu
Röviden:
-létre kel hozni az MySQL adatbázisban (mondjuk phpMyadmin -al) a táblákat. A táblák (a létrehozási parancsok hozzájuk) a: WEB-INF/db/phpshop.sql fájlban van.

-WEB-INF/etc/config.php fájlt létre kell hozni. Van egy mint fájl a "config-dist.php" fájl néven. Persze testre kell szabni!

ezeket kell javítani:

# URL & SECUREURL Settings
define("URL","http://localhost/phpshop-0.8.1/");
define("SECUREURL","http://localhost/phpshop-0.8.1/");

# Database Settings
define("DB_HOST","localhost");
define("DB_NAME","phpshop");
define("DB_USER","dbuser");
define("DB_PWD","dbpass");


Ezzenkívül kitudja mit hagytam ki, mert csak átfutottam az install.txt fájlt.