ugrás a tartalomhoz

Miért nem lehet "display: table" a DIV-em IE alatt?

ktomcso · 2008. Jan. 19. (Szo), 22.08
Hallott már valaki olyan IE bug-ról, amelyben egy DIV-nek nem lehet "display: table" formázást adni?

Mi is történt?
Készítek egy honlapot, melynél fokozott figyelmet szenteltem az XHTML Strict validságra, melyet sikerült is tartanom. Már majdnem kész a lap, s ellenőrizném IE(7) alatt is, amikor is ledöbbenek, mert egy DIV nem veszi fel a tartalma méretét. Megnéztem, és nem felejtettem el megadni a display: table formázást.
IE alatt ellenöriztem "IE Developer Toolbar"-ral és ott a CSS ellenére display: block-ok jelez. Megpróbáltam a toolban felvenni a DIV-nek egy új attribútumot, miszerint table legyen a display-e, de nem hagyja. Az XHTML-be a DIV kezdő tagjébe beírva, ugyanezt az eredményt adja. A toolbarból lekérdeztem, honnan a fenéből veszi a block tulajdonságot (trace style), a válasz "No match", tehát még az IE sem tudja.
Mi lehet ez?
 
1

mindenki hallott róla...

gex · 2008. Jan. 19. (Szo), 22.40
...aki meg nem, az gyorsan beírta a google-be, hogy "ie display table" és azonnal kiderült számára, hogy az ie motorja nem képes kezelni a display tulajdonság table/table-row/table-cell értékét.

szerk: a weblabor keresőt használva is kapsz jó pár találatot.

szerk: css2 - the display declaration
2

köszönöm

ktomcso · 2008. Jan. 19. (Szo), 23.08
Ha a display table megoldás nem működik, akkor hogy lehet IE alatt elérni, hogy egy DIV felvegye a (float-olt) tartalma méretét?
3

float

gex · 2008. Jan. 19. (Szo), 23.30
ha adsz neki float: left vagy right; tulajdonságot, akkor csak akkora lesz a div, amekkora a tartalma. vagy a display: inline is jó lehet, de konkrétat csak konkrét problémára tudunk mondani.
4

Float-os témák

Jano · 2008. Jan. 20. (V), 16.21
Pár régebbi float-tal kapcsolatos topik, hátha jobban megérted, hogyan működik a float:
http://del.icio.us/weblabor_forum/float