ugrás a tartalomhoz

Marqee hivatkozásban

Jointhy · 2008. Jan. 5. (Szo), 15.08
Kezdő vagyok! Hogyan lehet azt megoldani, hogy a honlapom minden oldalán ugyanazt a marqeet használom, viszont minden hónapban változtatnom kell, mert képeket is tartalmaz melyek változó linkre mutatnak. Azt szeretném, hogy felteszem valahová a marqeet egy helyre, és a többi oldalon egy szkript, vagy kód onnan töltse be automatikusan. Ez nekem sok munkát megspórolna. Válaszokat előre is köszönöm, és, ha valami barom egyszerű dolgot kérdeztem bocsi, de valahol el kell kezdeni.
 
1

Marquee?

Poetro · 2008. Jan. 5. (Szo), 20.15
A Marquee alatt valami scrollozó szöveget értesz? Mert ha igen, akkor ha jól értem, akkor ez JavaScript-el működik. És ha minden hónapban változtatni kell, akkor csak ezt az egy JS file-t kell változtatni.
2

Pontosítás

Jointhy · 2008. Jan. 5. (Szo), 20.33
Szia! Scrollozó képeket amikhez mindhez van egy link ahová mutat + mouseover, ha fölé viszik az egeret megáll, ha rákattintanak egy képre akkor elvisz egy linkre. A probléma az, hogy minden hónapban más képek vannak, és más linkek. Azt szeretném, ha nem kellene a lapom minden egyes oldalán kicserélni a kódot, hanem csak a főoldalon és onnan töltené be minden aloldal a marqee-t.Hogyan lehet ezt a legegyszerűbben megoldani? A kód egyszerű :

<MARQUEE onmouseover=this.stop() onmouseout=this.start()  scrollAmount=3 width="100%" ><A href="http://www.honlapom.hu./?p=productsMore&iProduct=387">          <IMG SRC="http://www.honlapom.hu/images/xy.jpg"</a><A href="http://www.honlapom.hu./?p=productsMore&iProduct=369">          <IMG SRC="http://www.honlapom.hu/images/wz.jpg"</a>
</MARQUEE>
Válaszokat előre is köszönöm.
3

<marquee> elem

Poetro · 2008. Jan. 5. (Szo), 23.33
Mostmár tudom miért nem hallottam eddig a <marquee> elemről, ugyanis nem része egyik HTML szabványnak sem. Úgyhogy én elgondolkodnék ezen elem lecserélésén és egy W3C szabványos elemet raknék be mondjuk JS-el megtámogatva.
A tartalom cseréje mondjuk nem tudom miért okoz gondot a számítógépek korában, amikor az ember mondja hogy Szerkeszt / Cserél => minden fájlban, és kész. Ha adatbázisban van, akkor szintén hasonlóan megoldható.