ugrás a tartalomhoz

Személyes honlap - mi legyen a kezdőoldalon

Max Logan · 2007. Dec. 20. (Cs), 13.34
Most jutottam el oda, hogy végre komolyabb tartalommal kezdem szépen lassan megtölteni a személyes honlapomat. Ezzel egyidőben megint azon dilemma előtt állok, hogy mit érdemes a kezdőoldalra tenni? Ebben kérném az ötleteket, hogy mit érdemes és mit nem a kezdőoldalra tenni ami elsőként fogadja a látogatót.

Hogy konkretizáljam, mi lesz majd az oldalon:
- bemutatkozás, hogy ki vagyok, mit csinálok, stb.
- saját programok (főként scriptek), mint saját szellemi termék bemutatása, letöltési lehetőséggel
- webdesign portfólió
- blog
- kontakt lehetőségek (on-line from; MSN, ICQ, stb. státus megjelenítés)

A későbbiekben még lesz egy-két dolog, de egyelőre ennyi lenne kezdésnek (akarom mondani folytatásnak).
 
1

Mi a cél?

s_volenszki · 2007. Dec. 20. (Cs), 13.37
Az, hogy mi kerül az első oldalra, kizárólag a megjelenés stratégiájától függ!

s_volenszki
2

Nem egyértelmű

Max Logan · 2007. Dec. 20. (Cs), 13.43
No igen, itt a fejtörést okozó dolog. Ugyanis az oldal egyben lenne személyes honlap, későbbiekben információforrás (ezt most nem részletezném), scriptek lelőhelye (amit én írok és publikálok), valamint a web-es munkáim portfóliója (lévén, hogy a főállás mellett szabadúszóként is tevékenykedem) és egyben otthont ad a blog-omnak is (melyre szakmai post-ok is fel fognak kerülni).
3

Nem értettél meg...

s_volenszki · 2007. Dec. 20. (Cs), 14.02
A kérdés nem ez, hanem az, hogy akarsz ügyfelet szerezni az oldaladdal?
profit vagy nonprofit
4

Is-is ...

Max Logan · 2007. Dec. 20. (Cs), 14.10
... de egyelőre inkább nonprofit. Jelenleg nem a weboldalon keresztüli ügyfélszerzés a fő profil. Ha pedig vki az oldalamra téved és éppen fejlesztőre van szüksége, akkor megvan a lehetősége, hogy a referenciák alapján adott esetben megkeressen.
6

Szerintem...

s_volenszki · 2007. Dec. 20. (Cs), 14.19
...akkor ez legyen nonprofit, "as you like", aztán majd csinálsz egy másikat csak a bizniszre, mert a közös lónak...
5

seo

mako · 2007. Dec. 20. (Cs), 14.15
SEO szempontból is kifejezetten fontos a kezdőlap releváns tartalma.
Persze csak ha a SEO is szempont.
7

friss tartalmak?

Szekeres Gergő · 2007. Dec. 20. (Cs), 22.06
nekem szimpatikus, hogy ha megnézek egy oldalt, akkor már a kezdőlapon lássam, hogy frissült-e az előző látogatásom óta. Így én kiraknék minden témakörből ilyen "last 5" típusú modulokat, persze izlésesen megformázva. Ez SEO szempontjából sem hülyeség.. De ez annyira függ az oldaltól, és az arculattól.. Ha pl van egy személyes oldalam, ahol napi rendszerességgel blogozok, és egy évbe kétszer feltöltök egy két scriptet akkor biztos a blogot raknám be főoldalra.
8

Újdonságok

Max Logan · 2007. Dec. 20. (Cs), 23.23
Nem rossz ötlet. A lap tetején egy rövid szöveg, hogy mégis miről szól az oldal és alatta pedig az utolsó x tartalom, mint ahogy a weblabor kezdőlapján is van.

UpDate: Mivel nem írok minden nap bejegyzést a blog-omba és minden témakörből a friss tartalmak jelennének meg a kezdőoldalon, melyik lenne a jobb megoldás:

1. 10 friss tartalom, időrendben csökkenően kategóriától függetlenül

2. 10-20 firss tartalom, minden kategóriából 3-3 és külön meg lennének jelölve a csoportok. Szóval lenne legfelül a blog ajánló a 3 legfrissebb post-tal, alatta egy másik blokkban a 3 utolsó script, alatta a 3 utolsó webdesign munka és így tovább.

Szerintem az első megoldás kicsit blog jelleggel tálalná a tartalmat (ebből kifolyólag talán személyesebb jelleget kölcsönöz a site-nak), a második pedig mutatná az oldal sokszínűségét.

Melyik a jobb megoldás, egyáltalán jobb-e egyik a másiknál? Vagy legyen választható a két megoldás egy beállítások menüből?
9

sztem...

Szekeres Gergő · 2007. Dec. 21. (P), 21.02
... az első nekem kusza. itt azért van különbség a kategóriák között. lásd weblaboron azért egy elég szük témakör szerepel tartalomként. persze azon belül van sok egyéb(js, html, szervek stb...), de mégis egy olyan "standard" webfejelesztőt érdekel minden. A te oldaladon sztem viszont nem ez a helyzet. Ezért vagy csináld így, de ikonokkal és/vagy színes címkékkel jól jelezd, hogy melyik cikk hova tartozik, vagy szedd szét őket.