ugrás a tartalomhoz

Flash help, renderelt képekből 3d objektum hatásának elérése...

3dsunny · 2007. Dec. 20. (Cs), 12.44
Sziasztok!

Szükségen lenne egy kis helpre.
Egy weboldal fejlécét szeretném létrehozni flashben, ami a következőkből áll.
Egy 3dstudióban animált és renderelt ház modell az alap, mügötte egy fix háttérképpel ami összesen 40 képből áll. A képek a ház tengelye körüli elforgatás elemeit tartalmazzák. Célom hogy az a "ház" függőleges képzeletbeli síkjától jobbra mozdítva az egér mozdításának hatására jobbra forduljon a ház, ballra mozdításának hatására pedíg ballra forduljon. Nem tudom hogy lehetne megvalósítani úgy hogy ez így nézzen ki, illetve még annyit ha lehúzom róla az egeret alaphelyzetbe, azaz középre álljon vissza.
Aki jártas ilyenben vagy hallott már ilyenről az írjon, nagyon köszi a segítséget.
 
1

Renderelés

Poetro · 2007. Dec. 20. (Cs), 17.44
Amit én tudok neked javasolni, hogy rendereld le az egész mozgást, de csak az egyik irányba egy teljes fordulatot, és attól függően, hol van az egér egyik vagy másik irányba játszod le a videót. Ha még trükkösebb akarsz lenni, akkor az egér pozíciójától függően még a lejátszás sebességét is változtatod.
2

Köszi a helpet! Tudnál nekem még segíteni kcsit ebben?

3dsunny · 2007. Dec. 21. (P), 21.57
Tudnál nekem abban is segíteni hogyan tudom pozícionálni az egét mozgását, illetve hogyan tudom pontosan ezt kivitelezni? Jól jenne egy tutorial, vagy bármi ami előre visz a dologban. Sajnos annyira nem ismerem a flasht, sőt, mondhatni kezdő vagyok benne.
Köszi a válaszod, és köszi előre is!
3

Indulás

Poetro · 2007. Dec. 22. (Szo), 02.17
Először is folyamatosan figyelni kell az egér x koordinátáját (video_mc._xmouse) és ennek megfelelően kell a video_mc megfelelő képkockáira ugrani (video_mc.gotoAndStop(video_mc._currentframe +- egér elmozdulása a középhez képest)). Remélem ezzel segíteni tudtam az induláshoz.
Persze megírni nem fogom helyetted (legalábbis megfelelő ellenszolgáltatás nélkül biztosan), esetleg egyszerűbb feladatokkal kísérletezz, és sajátítsd el a Flash programozás rejtelmeit.