ugrás a tartalomhoz

Háttérzene lejátszása átkattintáskor ne álljon le

laoudosis · 2007. Dec. 19. (Sze), 11.04
Következő a problémám:
háttérzenét szereték beszúrni egy PHP-s oldalra, de úgy, hogy az oldal ujratöltésekor a zene ne induljon újra és ne is álljon le. A segítségeket előre is köszönöm.
 
2

valasz

laoudosis · 2007. Dec. 19. (Sze), 11.33
kerestem, de sajnos a legtobb valasz, hogy ne tegyel zenet. de, ha van egy tartalmas linked, kuld el. koszonom
3

frameset

razielanarki · 2007. Dec. 19. (Sze), 11.44
az egyik témában volt válasz ami neked is jó lenne:

egy frameset rejtett framejűban indítod a zenét, a másikban meg az oldalt.

vagy ha nem akarod az aloldalak urljét elrejteni, és mindenképp kell a zene, (és elég elvetemült is vagy :) ) nyithatsz egy popupot a lejátszóval.
4

re

laoudosis · 2007. Dec. 19. (Sze), 11.49
mind a ket megoldasra gondoltam, de abban remenykedtem, hogy meguszhatom frame nelkul is, de lehet, hogy ez lesz a megoldas :(
A popup jo lenne, csak a bongeszok 80%-nal le van tiltva.
5

Vezéreld AJAX-al

ppshungary · 2007. Dec. 19. (Sze), 12.09
Vezéreld AJAX-hívásokkal az oldalt akkor nem töltődik újra, vagy csinálj php-sessiononként egy audiostreamet a szerverre (bár így lesz 1-2 másodperc csúszás amikor újratöltődésnél újracsatlakozik a streamhez)
6

nem fog menni

rrd · 2007. Dec. 19. (Sze), 13.28
esetleg ha flash-be csomagolod és frame vagy ajax. de nem meglepő a dolog képzeld el, hogy hallgatsz valamit és bepofátlankodik egy honlap zene. hogy állítod le? vagyis kell valami vezérlő részt is hozzácsatolni, azaz tovább bonyolódik a helyzet.
7

re

laoudosis · 2007. Dec. 19. (Sze), 14.05
En szemely szerint szinten nem tennek, de nem magamnak keszitem. Nezegettem hasonlo honlapot, sok helyen csak az indexre volt beszurva es, ha elkattintottam leallt. Nekem ez is megfelelne, de a megrendelonek nem igazan fog tetszeni.
8

SharedObject

Poetro · 2007. Dec. 19. (Sze), 21.17
Ha Flash a háttérzene lejátszód, akkor SharedObject-ben eltárolhatod, hogy hol tart éppen a zene, es ezt minden oldalon visszakapod, és oda tekerhetsz a zenében, ahol épp tartott.
9

én már jártam így

griphons · 2007. Dec. 20. (Cs), 09.02
Nekem egy régebbi oldalt kellett ilyenné átalakítani. Én úgy csináltam, hogy a menü részt, és a tartalom részt egy-egy iframe-be raktam, amik hívogatták egymást, és így az alap keret nem töltődött újra. Ezen a kereten aztán elhelyeztem egy izléses flash lejátszót, ami illeszkedett az oldal képi világához, és így nem volt kirívó, de azért a vezérlő elemek elérhetőek voltak.

Ezaz: klikk

(kérlek ne minősítsétek az oldalt, a megrendelő kérése volt, hogy ilyen legyen, csak a megoldás bemutatása miatt linkelem)