ugrás a tartalomhoz

Változó tartalom adott divben

machiavellian · 2007. Dec. 16. (V), 02.18
Szervusztok!!

Nagy vonalakban ez lenne a felépítése az oldalamnak:

<div id="box">
	<div id="uppart">
		<div id="header">
		</div>
		<div id="menu">		
	 	  <img src="Design darabok/images/design05-copy_02.gif" width="770" height="149"                      hspace="0" vspace="0" border="0" align="top" usemap="#Map" />
        </div>
	</div>
		<div id="content">
		</div>
</div>
Importált stíluslappal dolgozom. A header divben és a content divben background-imagek szerepelnek,míg a menu divbe a htmlen belül egy egyszerű <img> taggel illesztettem be az odaillő képet, majd Hotspot Toollal oldottam meg a nyomógombokat.

A problémám a következő lenne: Hogyan oldhatnám meg, hogy a menüpontokra kattintva, a megfelelő tartalom a content divben jelenjen meg és anélkül, hogy újrabetöltené az oldalt?? Szóval csak a tartalom töltődjön!!

(Táblázatban ezt egy iframe bevezetésével oldanám meg name felhasználásával, illetve targetekkel.) De hogyan működhet ez divvekkel való kialakítás során, iframek nélkül??

Segítségeteket előre is köszönöm!!
 
1

ajax

gex · 2007. Dec. 16. (V), 04.19
ajax a kulcsszó, a működési elve, hogy js-ből indítasz a háttérben egy kérést a szerver felé, majd a válaszul kapott szöveget berakod a div elembe.

mielőtt tovább kérdeznél, keress vissza a fórumban, mert nem egyszer ki lett már vesézve jó alaposan.

off: érdekes megoldásnak tartom a navigáció kialakítását, ez egy zárt/intranetes oldal lesz?
2

vagy iframe vagy ajax

griphons · 2007. Dec. 16. (V), 10.13
Csak div-ekkel nem fogod megoldani a dolgot. Ehhez vagy Ifremes-targetes megoldással vagy javascriptes hívásokkal (ajax) tudod csak megoldani.

Ha sima anchoros, html hívásokkal akarsz dolgozni, azok újratöltik a lapot, tehát marad az iframe.

Az ajax javascriptes hívásokkal dolgozik, tehát oldal újratöltés nélkül tudsz tartalmat behívni pl xml vagy más szöveges adatbázisból.
Nem tudom milyen adatot akarsz a menűből behívni, de célszerű azokat xml adatbázisba rendezni, ha az utóbi megoldást választod.