ugrás a tartalomhoz

Frissítés iframe-ből

PredMan · 2007. Dec. 4. (K), 20.47
Sziasztok!

van lehetőség arra, hogyha nekem van egy olyan oldalam, amiben van egy iframe, akkor az iframe-ből frissítsem a szülő oldalt?

a probléma az, hogy írtam egy olyan adatbázis lekérdezést, amiben törlési lehetőség is van és a delete.php-t egy iframeben futtatom azért, hogy ne új lapon nyissa meg azt. A törlés működik ugyan, de a listából nem tünik el a kitörölt adat, csak miután frissítettem az oldalt, ezért kéne egy olyan kódot írni, amely a törlés után automatikusan frissíti a szülőablakot.

tehát ezt a kódot kéne valahogy rávenni arra, hogy ne a belső iframe-t frissítse, hanem azt az oldalt, AMIBEN az iframe van, tehát a szülő oldalt:

a kódom:

print "<font face=\"Geneva\" size=\"2\"><a href='delete.php?id=".$row['id']."' onclick='return torles();' target='keret' >Törlés</a></td></font></tr>";

echo "<iframe name='keret' width='0' height='0' style='display:none'></iframe>";


ezt kéne az iframe-ben megvariálni:
window.location.reload(true);

előre is köszönöm a segítségeteket!
 
1

Minek az iframe?

zila · 2007. Dec. 4. (K), 21.26
Ebben a felállásban teljesen felesleges az iframe, mert ha frissíted a szülőt, akkor az letölti magával az iframe-t is. Simán, a szokott módon hívd meg a törlés műveletedet és az a végén iránytsa át az oldalt a lista megjelenítésre. Ne bonyolítsd.