ugrás a tartalomhoz

Firefox frissítés után nem jönnek be az oldalak

sfree · 2007. Nov. 27. (K), 13.11
Ma reggel autómatikusan frissítette magát a firefox és azóta bármire kattintok csak erre képes: http://www.megaclick.com/notfound/?lg=en&type=dns&tbtype=megaup&q=http://www.origo.hu/. Persze a végén az origo arra változik amit megszeretnék nézni. Próbáltam újra telepítéssel is, mindenféle verzióval és a kiegészítők kikapcsolását is. Semmi megoldás. Az IE és mindenféle más böngésző kifogástalanul működik.
 
1

Esetleg erre valami infó...

s_volenszki · 2007. Nov. 27. (K), 13.37
groups.google.com/group/mozilla.support.firefox

szerk.:

itt még egy: www.techsupportforum.com
és még egy kis mizéria megaclick-el kapcsolatban:www.geekstogo.com
2

Firefox

sfree · 2007. Nov. 27. (K), 13.46
Bocsánat, elírtam nem firafox hanem firefox.
3

Nekem épp most frissült!

s_volenszki · 2007. Nov. 27. (K), 13.51
De úgy néz ki, nem a frissítés extra szolgáltatása ami neked van :)

s_volenszki
4

köszi

sfree · 2007. Nov. 27. (K), 13.52
Megpróbálom
5

Nem jó

sfree · 2007. Nov. 27. (K), 14.08
Semmi nem sikerül, ugyan az a probléma.
6

Találtam

sfree · 2007. Nov. 27. (K), 14.13
Ezt az oldalt találtam: http://www.megaport.hu/portal/review.php?sid=25966
Most már nincs megaclick, helyette ez van:

A kiszolgáló nem található

A Firefox nem találja a kiszolgálót a(z) www.origo.hu helyen.


* Ellenőrizze a címet, nem gépelte-e el. Például nem írt-e
ww.valami.hu-t a
www.valami.hu helyett.

* Ha semmilyen oldalt nem tud letölteni, ellenőrizze a számítógépe hálózati
kapcsolatát.

* Ha a számítógépet vagy a hálózatot tűzfal vagy proxy védi, ellenőrizze, hogy a
Firefox számára engedélyezett-e a webhozzáférés.
7

Proxy?

Nagy Gusztáv · 2007. Nov. 27. (K), 20.23
Nekem egyszer a proxy beállításokat tüntette el.
8

SOS! Profi hozzáértő kerestetik...

diesel3 · 2008. Nov. 19. (Sze), 20.10
Sziasztok,
kísértetiesen hasonló a problémám. 1-2 hónapja a windows update frissített nekem dolgokat (FF, Explorer, stb) és több rejtélyes dolog történt azóta. Most az van, hogy se a Firefox, se az Opera nem indul ("Sikertelen csatlakozás"). Sőt néha az Explorer7 sem indul (de ez más, olyan mintha totál lefagyna), néha újra kell indítani, de van hogy újraindítás után sem jó és ekkor utolsó megoldásként érdekes módon, ha kitépem a konnektort a falból vagy akksit teszek a laptopba és bekapcsolom, akkor végre elindul. Megőrülök már ettől. Ja és Vistám van. Elkezdtem az utóbbi frissítéseket törölgetni, de nem hozott eredményt, már ki is kapcsoltam a windows update-et. MSN van, tehát a hálózatal semmi baj. Mit tegyek??? Köszönöm annak, aki segít! Gábor
9

ubuntu

szabo.b.gabor · 2008. Nov. 20. (Cs), 11.38
((: bocsi. amúgy tényleg nem kell tőle félni.. és még windózt is tehetsz fel alá, ha nem bírod nélküle
10

Fut rajta

Ustak · 2008. Nov. 20. (Cs), 21.03
a WOW. Ennél többet mit kéne még mondani? :-)
11

Bocsi de...

diesel3 · 2008. Nov. 21. (P), 23.12
nem sokat segítettetek srácok :)

mi a fene az a WOW?

Az ubuntu az meg egy tök más op.rendszer... nem akarom lecserélni a Windowst.

Hívtam a Microsoft technikai supportját is, de azok meg vírusra gyanakodtak, ajánlottak egy Superantispyware nevű vírusirtót, hogy futtassam le a scan-t, az mindent megtalál, megtettem, de semmi nincs a gépemen.

Szóval SOS továbbra is :)
12

Windows Update

Poetro · 2008. Nov. 21. (P), 23.45
A Windows Update nem frissít FF-t, ugyanis a FF az Mozilla, nem Microsoft, mégha az M megtévesztő is lehet, ugyanakkor a Windows Update-et nem érdemes kikapcsolni, hiszen pont az a célja, hogy az operációs rendszer, és az azzal szállított egyéb szoftvereket tegye stabilabbá, biztonságosabbá. Tehát a frissítések nem azért vannak, hogy törölgessék, hanem, hogy telepítsék.

Ajánlom a Firefox eltávolítását, és újra feltelepítését, valamint egy Spyware / Trójai eltávolító program feltelepítését. Rád bízom melyiket, bár sokan a Spybot Search and Destroy-ra esküsznek.

A te szóhasználatodban mit jelent az hogy nem indul? Vársz 1-2-10 percet és nem jelenik meg az ablaka? Ugynaígy definiálhatnád, mit jelent az, hogy MSN van, mert az MSN már 1995 augusztus 24-e óta létezik, szóvál már jóideje van.

Lehet megsérült a csatlakozó a falból való kitépés közben, ez okozhat hibákat :)
És ha már minden UTP kábel szakad, akkor telepítsd újra a Winfost, vagy használj Operációs rendszert, ahogy mások ajánlották.
13

Heló,

diesel3 · 2008. Nov. 22. (Szo), 00.00
már letöröltem a FF-t és újratelepítettem, de nem segített.

MSN van: úgy értem van internetkapcsolat, mert az MSN-re be tudok lépni, de a FF és az Opera azt írja ki, hogy Sikertelen csatlakozás. Azaz semmilyen böngésző nem megy az Explorer 7-en kívül (már ha az is elindul 2.-3. újraindításnál.

Az, hogy nem indul, úgy értem, hogy:

- FF és Opera: sikertelen csatlakozást ír ki
- Explorer: nem tölti be megnyitás után az üres lapot, csak gondolkodik hosszú percekig. Nem jön be. Ha beírok valamit, majd enter-t ütök, lefagy. Van, hogy újraindításnál bejön, de ha nem, akkor csak konektorból való kitépés után.

Úgy látom, itt a Windows nem örvend nagy népszerűségnek :)

Azért köszi a segítő hozzászólást, majd próbálok valamit eszközölni.
14

Fejlemények...

diesel3 · 2008. Nov. 23. (V), 23.41
Azt mondtátok, a Windows update-tel nem lehet baj, ezért visszaállítottam a windows update-et, letöltött pár új frissítést, és erre rögtön behalt az explorer 7 is. Nem tudott megjeleníteni semmit, ha beírtam valamit, enter után csak enyit írt ki: http://

A - ha jól emlékszem - KB956390 számú összevont Vista, Explorer7 nevű frissítés törlése után az explorer újra bejön, de a FF, és Opera nem, illetve gondolom az explorer is csak újra másodszori, harmadszori számtógép újraindításra fog csak bejönni.

Vírusszűrő nem ad találatot.

Ez tiszta örület...
15

...

TeeCee · 2008. Nov. 24. (H), 08.52
... A vírusszűrő nem is fog találatot adni, ha rootkit, vagy normálisabban megírt vírus van a gépen, mert elfedik magukat a vírusírtó elől, vagy megakadályozzák annak rendes futását.
Honnan veszed, hogy van net, ha egyszer nem működik a böngésző? ;-)
Indítsd újra a modemet (ADSL, kábel), routert.
Lehet, hogy csak a DNS-szerverek címei változtak, és nem tudja a géped az 'origo.hu' domaint átalakítani emiatt IP-re. (telefon a szolgáltatóhoz, esetleg próbáld meg az opendns.com-ot és az ott található IP-ket megadni)
Lehet, hogy a tűzfalad (van ilyen?) egy rossz beállítása miatt minden kérést megfog. Vagy a routereden állítódott el valami.
Nem találkoztam még olyan windows frissítéssel, ami ekkora problémát okozott volna és ha lenne ilyen, tuti, hogy már tíz/százezreknél előfordult volna...
torrent, DC, valami ilyet használsz? Met ha pl. folyamatosan töltesz le, a sok nyitott kapcsolatot nem szeretik az olcsóbb routerek, és szerencsétlen esetben teljesen megfogják a netet. Ugyanígy, ha 100%-ra kihasználják ezek a feltöltési sávszélt, akkor is olyan 'lassú' lesz a net, hogy a böngészők kihalnak. Ja: ha WIFI-vel csatlakozol routerhez, akkor a nyitott kapcsolatok száma még kevesebb, mint kábel esetében...

Jó keresgélést!
16

Todo

janoszen · 2008. Nov. 24. (H), 09.10
Na, akkor következőt tessék megpróbálni:

1. Firefox legyalulása, az Application Data-ban a profil könyvtár kiírtása (opcionális bookmark backup, stb után) majd a Firefox újratelepítése.

2. Hálózati kapcsolódás ellenörzése, nslookup, ping, stb használata, szemétparaszt tűzfalak kikapcsolása kisérleti jelleggel.

3. Másik gépről azonos hálózaton való próbálkozás.

4. Ha ez nem segített, víruskergető, ha talált valamit, oprendszert a fixlemezig legyalulni majd újratelepíteni. Sajnos manapság a víruskergetők arra jók, hogy megállapítság az oprendszer újratelepítésének szükségességét, ugyanis ha még le is vakarod, a rendszered instabil állapotban van.