ugrás a tartalomhoz

kérdések pontszámozása összeadása

Designe · 2007. Nov. 22. (Cs), 22.07
Sziasztok!

Talán nem teljesen pontos a téma megnevezése de nem akartam több sornyi címet adni.
Szóval egy olyan dolgot keresek ami azt tudja, hogy egy adott kérdésre ki írja, hogy helyes volt-e a válasz és ha igen akkor kap egy pontszámot (két fajta pontszám lenne a kérdés nehézkessége fügvényében).
Tehát megadja a kérdésre a választ tovább gomb következő oldalon meg tudja, hogy helyes volt-e ha igen akkor kap pl 1pontot a kövkérdésnél ugyan ez csak hozzá adja az előző pontszámot.
Csinált valaki már ilyet?
 
1

Esetleg így indulj el.

KJoci · 2007. Nov. 22. (Cs), 22.19
A szubjektiv véleményem fogod hallani :)

Szerintem csinálj először egy mysql táblát, amibe tárolod a kérdéseket, a hozzá tartozó lehetséges válaszokat és tárold el, hogy melyik lehet a megfelelő válasz, és még esetleg egy pontszám értéket. Ezután ezt listázd ki PHP segítségével, egy foreach ciklussal végighaladsz az elemeken kiiratod őket. Érdemes radio buttonokat használni és az adatbázisban használt id-val nevezed el őket. A következő oldalon megvizsgálod, hogy POST methodussal érkezett a kérés ha igen, akkor szintén egy foreachel végigmész a tömbön, aminek elemeit újra összehasonlítod a mysqles adatokkal. Ha jó akkor növelsz egy változót és kiirod, hogy szép volt, ha pedig nem akkor kiírod melyik lett volna a helyes válasz.
Remélem valami ilyesmire gondoltál :)
2

Re:

Designe · 2007. Dec. 3. (H), 22.39
Nos ha jól értelmezem: Csinálok egy táblát pl tesztlapok névvel.Ebbe a táblába csinálok egy kérdés mezőt 3 válasz mezőt melyek mind varchar típusú és csinálok egy pontszám mezőt ami ugye bár int tipusú.Na mármost a kérdés mezőben megadom a kérdést a 3 válsz mezőben a lehetséges válaszokat melyek közül ugye egy igaz.A pontszámhoz pedig az adandó pontot ha jó a válasz.Na most azt nem tudom, hogy itt a tábláknál kell-e megadni a feltételt, hogy helyes-e vagy php-ban adom meg a feltételt ehez?