ugrás a tartalomhoz

Taggelés

KJoci · 2007. Nov. 22. (Cs), 20.25
Sziasztok,

Szeretnék segítséget kérni, van egy kép adatbázisom és szeretném megoldani, hogy a felhasználók akik az oldalt nézik, különböző taggekkel láthassák el a képeket. Hogyan szokás ezt megoldani? A wordpressnél ha jól láttam, akkor csak az oldal tulajdonosa tud taget megadni, a látogatók nem. Ahol engedélyezik, hogy a vendég felhasználók is taggeljenek, ott szerintetek hogyan szűrik ki, hogy melyik nem illik a tárgyhoz (összevárnak 10 szavazatot 1 szóra és csak akkor rendelik hozzá az elemhez?)

Nem azt kérem, hogy bárki csinálja meg nekem :) csak gondolom többen utánnanéztek ezeknek, néhány jól használható link/tutorial/blogbejegyzés sokat segítene.

Köszönettel,
Joci
 
1

Útmutatás

Joó Ádám · 2007. Nov. 25. (V), 19.17
Ha technikai jellegű is a kérdés: készítesz egy táblát, amiben minden sor egy címkét, illetve egy másikat, amiben minden sor egy címke és egy ezzel ellátott kép azonosítóját tartalmazza. Amikor egy tartalmat bevisznek, feldolgozod a hozzá megadottakat, ha létezik a címke, akkor létrehozol egy új kapcsolatot közte és a friss tartalom között, amennyiben nem, úgy létre is hozod azt. A kép szerkesztésénél és törlésénél ügyelj rá, hogy, ha egy címkéhez a módosítás után már nem tartozik kép, akkor azt töröld.

Nagy forgalmú oldalnál lehet megoldás, hogy csak akkor látsz el egy tartalmat az adott címkével, ha adott számú felhasználó ellátja azzal, de én ezt nem tartom igazán jó megoldásnak, szerintem itt az ellenőrzést kézzel kell megoldani.