ugrás a tartalomhoz

Excel import

Emul · 2007. Nov. 22. (Cs), 16.31
Heyho!

Egy XLS file-t kellene beolvasnom ami meg nem is akkora gaz mivel PHPExcelReaderrel sikerult, viszont a fileban tobb sheet is van, es van koztuk olyan is amiben a cellak tartalma valamilyen fv hivas eredmenye.
Erre a PHPExcelReader ugy reagal hogy nem latja azt a mezot(egyszeruen nem ad vissza semmit onnan, szamara az ures).
Olyan megoldas kellene ami nem MS fuggo, azaz ne kelljen COM osztaly, ne kelljen windowson futtatni egy Excelt amit hivogatok. Nincs valakinek errre valami frappans mgoldasa?


Elore is koszi
 
1

CSV

Török Gábor · 2007. Nov. 22. (Cs), 21.23
Ha megoldható, hogy exportáld CSV-be.
2

Az én megoldásom a problémára

babosc · 2007. Nov. 22. (Cs), 23.08
a csv az egyik megoldás. azonban azt se felejtsd el, hogy bármibe is exportálsz MS Excel-ből, ha pl idézőjel van vmeik cellában akkor azt konvertálskor bebiztosítja a program! (lsd.: adott a kövi string '"Harmat" Virág'. Ez konvert után így néz ki: '"""Harmat""" Virág')
Szóval utána le kell vizsgálnod a tartalmat. Vagy van egy aribb megoldás, nevezetesen, hogy hagyomány text-fileba konvertálsz és megfelelően paraméterezed. Épp a héten volt egy ilyen dolgom, én ooffice calc-kal simán meg tudtam csinálni a normális text filet. Ezek után soronként beolvasod, és explode (pl.) a ;-re.
3

csv

Emul · 2007. Nov. 23. (P), 09.40
Hehe, minden ezzel foglalkozo topic egy ilyen commenttel kezdodik.
De sajnos nincs lehetoseg arra hogy a feltoto felol barmilyen exceles interakciot varjak, tehat nem ment se csv-ben se xmlben se semmiben. O csak feltolt egy xls filet, es a tobbi a php dolga.
Talaltam egy fizetos megoldast ami teljesen mukodik(kiprobaltam a demot), dehat az fizetos ugye.
Bar ha nincs mas akkor az lesz.
4

Éljen

zila · 2007. Nov. 23. (P), 10.44
Éljen soká a zárt formátum! És éljenek soká a kompromisszumkész, tanulni vágyó felhasználók!
5

rossz hozzáállás

Táskai Zsolt · 2007. Nov. 23. (P), 12.00
nem a felhasználó van érted, hanem te őérte. gondolod, hogy ha van versenytársad, akkor is érdemes a felhasználónak számára értelmetlen új dolgokat tanulni azért, hogy hasonló termékekből/szolgáltatásokból a tiedet használja?

egyetértek, hogy a felhasználót jószándékúan terelni kell a jobb jövő felé, de ezt úgy kell csinálni, hogy neki ne fájjon. és asszem a ne fájjon a fontosabb nagyon gyakran, mint a jövő szépsége...
6

A tanulás sosem értelmetlen

zila · 2007. Nov. 23. (P), 17.20
Véleményem szerint a tanulás sosem hiábavaló. Ha írok egy rendszert ami excel fileokat dolgoz fel, akkor túlságosan specializáltam a megoldásomat, ha frissül az excel akkor esetleg hozzá kell nyúlnom a programhoz (ugye hamarosan xml alapú lesz az ms office összes formátuma...) Ha olyan ügyfélnek adom el a rendszeremet aki nem ms office-t használ, szintén hozzá kell nyúlnom.

Ha a felhasználó ugyanakkor megérti, hogy az általa vágyott kényelemnek ára van, akkor természetesen mindent lehet. Ha kifizeti a fizetős komponens árát és a többletfejlesztés költségeit és vállalja, hogy az office változásainak követését is fizetnie kell akkor megkapja amit szeretne. Mindazonáltal én inkább lebeszélném a dologról, egy csv mentés elsajátítása sokkal-sokkal kifizetődőbb, cserébe a tudás az ügyfélé: tudni fogja, hogy ha olyan partnerrel/rendszerrel kell adatot cserélnie akinek/aminek nem felel meg az excel, akkor a kezében lesz egy megoldás...