ugrás a tartalomhoz

Layerek, table, vagy div?

arin · 2007. Nov. 9. (P), 00.42
Hahó kezdő kérdésemmel bombáznék mindenkit, hogy ha egy olyan oldalt szeretnék, ami úgy néz ki, mintha framekkel müködne, de egy közös háttérrel, amin ezek a framek mennének, szal úgy szeretném megcsinálni, hogy maguk a framek vagyis a határaik nyílván láthatatlanok, de a háttér úgy van megrajzolva, mitha a háttérkép adná a framek határait, de persze ugye a frameket én állítom külön... Hát nem tudom mennyire volt világos a kérdésem. Vagyis a kérdés az, hogy ezt mivel lehetne megoldani. Tudnék oldalt mondani, csak nem akartam reklámot csinálni, de ha kell mondok.


üdv:
Arin
 
1

Ne a megjelenés határozza meg az oldal elemeit, hanem a műkö

csla · 2007. Nov. 9. (P), 00.52
Először azt akartam írni, hogy mondj inkább példát, mert én személy szerint eltévedtem a három soros mondatodban.

De inkább azt mondom, hogy először gondold át (segítünk), hogy igazából a működés szempontjából indokolja-e valami a frame-eket, táblázatot, div-et. Ergo, mire használnád ezeket a kitüntetett területeket? Ha ez megvan, akkor könnyebb már ehhez javasolni a megfelelő felépítést, illetve hozzá igazítani a megjelenést.
2

Hmmm...

pug72 · 2007. Nov. 9. (P), 08.59
Szia!

Amit én nem javasolnék: layer-ek (tudtommal nem mindin böngészőben műkszik, sőt leginkább a Netscape támogatja) és a table is kezd "kimenni a divatból... Több ismerősöm a "szövegbox"-ok, azaz div használatára esküszik, ha korrektül csinálod (valid xhtml) nagyon egyszerű használni, meglátod. ;) De talán ennél is van már jobb...

Rengeteg segitséget kaphatsz a Google-n keresztül. :)
3

Azt mond mit szeretnél

Jano · 2007. Nov. 9. (P), 09.25
Probáld meg azt megfogalmazni mit szeretnél ellérni (képet a falra akasztani) és ne azt hogy hogyan próbálod (kalapácssal vagy fúróval).