ugrás a tartalomhoz

S.O.S. Help - Tárhely - Virtuális szerver

dafyfy · 2007. Nov. 5. (H), 02.08
Sziasztok!

Kéne egy kis segítség, és jo lenne ha tudnátok válaszolni!
Milyen sávszélességű tárhely szükséges olyan oldalhoz, amin egyszerre kb 20-30 vagy akár 50 online tag is tevékenykedhet? (Képgalériás, és hasonló közösségi oldalról lenne szó! Az össz látogatottság valószínűleg nem lesz sok, napi 150-200 fő, csak sokan egyidőben jönnének)
És ha több ilyen oldalt csinálok egy virtuális szerveren akkor azok kölcsönösen lassítják egymást? Hogy lehet, ha lehet egyáltalán valahogy ellenőrizni hogy télleg akkora e a tárhely vagy virtuális szerver sávszélessége, mint amekkorát meghirdetnek? Csak mert sok gyanusan olcsó hirdetést láttam...
Valamint milyen sávszélességű tárhely szükségetetik egy toplistás oldalhozhoz aminek olyan 4-500 kis és nagylátogatosságú oldal a tagja?

Valamint a virtuális szervereknél milyen operációs renszert célszerü választani ha van lehetőség a választásra?

Előre is köszi!
 
1

Ez nem terhelés.

janoszen · 2007. Nov. 5. (H), 09.48
Ez gyakorlatilag nem terhelés. Nyilván, egy occsóhosting helyen nem fogsz tudni ilyet üzemeltetni mert rövid úton felbontják a szerződést vagy szimplán lassú leszel.

A probléma az, hogy ha egyszer csak megszalad a terhelés, mondjuk egy digg-effect vagy hasonló dolog hatására, akkor egyszer csak ledöglik az egész.

Én azt találtam ki, hogy föltettem a szerveremen egy mod_cband nevű dolgot, amivel per end user 200kB/s-re és per oldal 1000kB/s-re limitálom a sávszélt. Persze, ezt per virtualhost lehet tologatni.

Ami az ellenőrzést illeti, gyakorlatilag nem tudod ellenőrizni egy hostingról, hogy tartják-e, amit igérnek.

Nem tudom, hogy mit szeretnél csinálni, de ha mondjuk behoz legalább 30-40-50 k Ft-ot havonta, akkor lehet saját szerverben gondolkodni. Annál is inkább, mert akkor úgy tolsz alá vasat, ahogy pénzed van. Ha kevesebb, akkor gondolkodni kell azon, hogy mennyi az az összeg, amit rá tudsz szánni. Mivel az oldal jellege elég speciális, érdemes egyénileg megkeresni hosting cégeket, hogy mit tudnak kialakítani Neked mondjuk x pénzért.

Akár itt WL-on is földobhatod egy kicsit részletesebb leírással, követelményekkel, pénzügyi kerettel, van egy pár embernek szervere, valaki biztos "befogad". :P
2

??

dafyfy · 2007. Nov. 5. (H), 23.31
Már kinéztem pár szolgáltatót csak az lenne a legfőbb kérdés hogy mire/menyire elég az a 100 MBit/s Sávszélesség (mert minden Virtuális szerver szolgáltó enyit ír, nagyobbat nem találtam), hogy ekkora sávszélessénél hány online tag lehet ugy hogy nem lassul be naon durván, vagy nem hal be teljesen az oldal?

Mi ez a "mod_cband nevű dolog"?? Erről meég nem hallottam! Ezt lehet bármelyik virtuális szerveren csinálni? Nincs erről vmi leírás valahol magyarul, hogy mi is ez és hogyan kell öszehozni???
3

100mb/s

janoszen · 2007. Nov. 6. (K), 00.42
100mb/s az nagyon sok. Gondolj bele, otthon az átlag 2-4 mb/s, tehát ha mindenki folyamatosan terhelné, akkor is ki tudna szolgálni 50-100 embert. A böngészés meg ráadásul nem is folyamatos terhelés, hanem jó ha az 1/100 kihasználtsági arányt eléri. Csak győzd mögé pakolni a vasat. ;)

Remélem egy dologról beszélünk virtuális szerver néven, azaz van egy virtuális hardvered, amire fölapplikálsz magadnak egy oprendszert. Ha igen, akkor viszont no magyar doksi, ha nem tudsz angolul, inkább ne vágj bele mert a doksik nagy részét nem fogod magyarul megtalni. Én szóltam.

Ami a mod_cband-et illet, ez egy egyszerű Apache modul, amivel limitálni lehet a sávszélességet, de ez csak egy a sok közül.
5

Kössy!

dafyfy · 2007. Nov. 7. (Sze), 02.04
Én Virtuális szerver bérlésre gondoltam! Eddig 2-3 céget találtam ami megfelelőnek tűnne! Ez tűnne a legjobb megoldásnak, mivel nem tok olyan nagyon sokat rászánni....... (és a terveibe lévő oldalak tárhelyigényét igy tudnám a legjobban megoldani/elosztani)

Mégvalami.... Ez ma jutott eszembe.....
Ha pl be van illesztve az oldalamba pár Yutub-os videó és 1-et, 1-et sokan néznek eccerre, akkor az az én oldalam/tárhelyemet (is) terheli??
7

nem

krey · 2007. Nov. 7. (Sze), 02.24
üdv. krey
4

...erőforrás megoszlása...

s_volenszki · 2007. Nov. 6. (K), 00.46
Szerintem jelentősen lassítani nem fogják egymást, viszont problémát okozhat az erőforrás!

A virtuális szerver és hozzáadott site-okkal az lehet a gond, hogy bizonyos esetekben (az olcsóbb megoldásoknál) az egy virtuális szerverhez tartozó erőforráson fog osztozni az összes hozzáadott site!

Nagyon komolyan kell tartalomgeneráló rutinokat optimalizálni legfőképpen akkor, ha még adatbázis is használsz majd! Saját tapasztalatból tudom, hogy egy virtuális szerveren 20 hozzáadott siteal, site-onként napi 200-300 látogatóval és egy nem megfelelően optimalizált adatbázis lekérdezéssel olyan Internal Server Error-t lehet csinálni hogy csak na!

Úgyhogy osztom proclub véleményét, legyen saját, de ha nem megy, feltétlenül legyen site-onként önálló erőforrás! Ez már önmagában nagyobb biztonság, de többe is fog kerülni!

s_volenszki
6

...

dafyfy · 2007. Nov. 7. (Sze), 02.10
Hát egyenlőre sajnos lényeges szempot is az olcsóság!
Végülis minden oldalamhoz külön tárhelyet bérlek, vagy virtuális szervert! Azért lenne célszerübb az utóbbi mert ott jobban el tom osztani a helyet mert van amelyik oldamhoz 10Mb tárhely is elég, de van amelyikhez kezdésnek 7 Giga képet akarok feltölteni...... És komolyabbra meg ahoghy nézegettem azárak nem igen futja....
8

MySqli

axrider · 2007. Dec. 16. (V), 15.52
Sziasztok!
Olyan tárhelyet keresek, ami MySqli-t is támogat. Tudnátok nekem ilyen tárhelyeket ajánlani? Előre is köszönöm!
9

Új kérdés, új téma

janoszen · 2007. Dec. 16. (V), 19.13
Üdv,

a kérdésednek semmi köze az eredeti témához, úgyhogy nyiss új témát neki, akkor válaszolunk rá.

J
10

Új kérdés új téma

axrider · 2007. Dec. 16. (V), 20.29
ok, elnézést!
már nyitottam is!