ugrás a tartalomhoz

linkre kattintás helyett onLoad

Fedor · 2007. Okt. 30. (K), 09.55
Sziasztok!

Az egyik oldalamon a megrendelő egy akció reklámozására felugró ablakot szeretne. Ugye ez nem lenne ma már se túl elegáns, se túl hatékony (a popup blokkolók miatt).

Gondolom ismeritek ezt a scriptet (vagy valami hasonlót):

http://jquery.com/demo/thickbox/

Egy ehhez hasonlóval jelenítem meg ezen az oldalon a képgalériákban a képeket, így adja magát, hogy az akciót tartalmazó html oldalt (nem csak kép, flash is) ezzel töltsem be. A bibi csak az, hogy ez alapból a paraméterezett linkre kattintással jön be, nekem viszont onLoad-dal volna rá szükségem, tehát hogy a nyitóoldal behívásakor kapásból ez jöjjön be az oldal elé. Próbáltam a scripten módosítgatni, de ennyire még nem vagyok otthon az AJAX-ban és a javascript-ben. Nincs esetleg valakinek tippje a megoldásra? Az se baj, ha nem a thickbox a nyerő, hanem valami vele egyenértékű megoldást kínáló script.

Üdv,
Fedor
 
1

egyszeruen...

ksgy · 2007. Okt. 30. (K), 11.03
...de nem tul elengansan igy:

ha csak egy ijen link van, adj neki style: display: none-t, aztan:

$(document).ready(function() {
   $('a.thickbox').click();
});
ha tobb, akkor ertelemszeruen id alapjan vagy eq()-val megkeresni es arra meghivni a click-et
2

Hova?

Fedor · 2007. Okt. 30. (K), 11.34
Köszi a tippet, de mint említettem, nem a javascript a fő területem (a php-ban vagyok inkább otthon), szóval egy kicsit részletesebb magyarázatot kérnék. A css nem jelentett problémát, de a fenti kódot pontosan hova kéne beszúrnom? A thickbox.js-ben találtam ezt a részletet:

$(document).ready(function(){   
tb_init('a.thickbox, area.thickbox, input.thickbox');//pass where to apply thickbox
imgLoader = new Image();// preload image
imgLoader.src = tb_pathToImage;
});
Ezt kéne lecserélni? Ezt próbáltam, de nem volt eredménye...
3

nem lecserelni kell...

ksgy · 2007. Okt. 30. (K), 11.38
nem lecserelni, hanem moge irni pl, ha csak copypasteolni akarsz.. ha nem, akkor erdemes elolvasni jquery doksit a fooldalon, hogy mikent is mukodik nagyjabol, az sokat lenditene a dolgokon ;)
4

lehalás

Fedor · 2007. Okt. 30. (K), 11.57
Meg egy olyan szintű angol nyelvtudás, amivel 100%-ig megérteném a doksit :-( De azért majd megpróbálom...

Bemásoltam mögé. Az eredmény: az IE kapásból lehalt tőle (alert ablak: "Az IE nem tudja megnyitni a webhelyet. a művelet megszakadt.", ok gomb után nagy fehérség), a Firefox egy pillanatra megjeleníti a kivánt tartlamat, majd utána nagy fehérség.
5

Hoppá!

Fedor · 2007. Okt. 30. (K), 12.51
Az ember kínjában mindent kipróbál :-)

A link eddig nem közvetlenül a <body> után volt. Most ott van. És működik. De hogy pár sorral lejjebb (egy táblázatban elhelyezve) mi volt vele a gond, az rejtély.

Most már csak az a kérdés, hogy Firefox alatt miért nem tudom lekapcsolni az így automatikusa betöltődő popup-ot. A script elvileg böngészőfüggetlen, legalábbis a demónak mindegy volt, miből nézem...

UPDATE

Visszatért a hibaüzenet, pedig csak a felugró ablak méretét írtam át. Nem olyan egyszerű az élet :-(