ugrás a tartalomhoz

Flash játék

ark · 2007. Okt. 17. (Sze), 13.58
Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni tőletek!
Egy szerepjátékot írok (szöveges PHP-val, akár a régi lapozgatós szerepjáték könyvek) és azt szeretném színesíteni egy kis GAME-mel, amihz a legjobbmegoldás szerintem a Flash lenne.

Olyan játkot szeretnék, mint az Indigo Prophecy című játékban van.

A játék:

WASD gombjaink és az irány gombjaink a szükségesek. A játék véletlenszerűen választ egy billentyűt és felmutatja, erre nekünk meg kell nyomni ugyanazt a betűt a billentyűzetünkön egy rövid időintervallum alatt. Ha ennek az időtartamnak vége, a játék mutat egy újabb billenytűt amit újra reflexszerűen le kell nyomnunk, és így tovább.

Szeretném ha a gyorsaság és a játék hossza (hány körből álljon) is állítható lenne.

Szerintem nagyban színesítené a játékot és izgalmasabbá tudná tenni a történetet is.

Előre is köszönöm a segítséget!

Kösz!
 
1

Flash is megteszi

Thoer · 2007. Okt. 17. (Sze), 14.22
de mi a kérdésed?
2

nos

ark · 2007. Okt. 18. (Cs), 15.06
Üdv!

Elakadtam, pedig már nagyon közel járok a megoldáshoz. A probléma a következő.

Szóval:

A problémám, hogy kezdtem két global variablét a játék első framjében, ahol maga a játék még nem megy, csupán a bemutatkozás és hasonlók.
Tehét beírtam, hogy:
_global.jatek = 5 (ez számlálja a köröket, ahányszor működnie kell a random szám generálónak később, ott aztán működésbe lép a: jatek -=1 )
a másik global lenne a pontszám, hogy válaszolt jó billentyűnyomással a játékos:
_global.pontok = 0
A problémám az, hogy míg a jatek global var tökéletesen működik, a pontok egyszerűen nem akarnak hozzáadódni a főértékhez, sőt, mikor később kiíratnám egy dynamic textfieldben, akkor a játék vége után a jatek var nagyon helyesen 0-t mutat, a pontok viszont semmit, még nullát sem!
A gond ott lehet, hogy a pontok hozzáadása egy a játék másik framejének movieclipjén belül történik. De nem értem, akkor milyen kódot írjak be a " pontok += 1 " helyett, hogy a játék bármely pontjáról megváltoztathassak egy globális variablét.

Huh, ez egy kicsit kusza lett, de ha volna olyan szíves valaki és megnézné nekem az fla-mat, azt nagyon meköszönném.

Sajna nem értek még annyira a flashez, de igyekszem minél ötletesebben megoldani a gondjaimat és szeretnék ebből a hibámból is tanulni. Alul mellékelem ehhez a postomhoz is a linket ahonnan letölthető a fla. És köszönöm a segítséget.

http://www.fileshost.com/en/file/9770/wasd-fla.html